Gaziantep 'Gitti' denilen maçı aldı

Avrupa kupalarında Türkiye'yi başarıyla temsil eden iki ekibin Beko Basketbol Ligi'ndeki mücadelesinde Royal Halı Gaziantep, deplasmanda Aykon TED Ankara Kolejliler'i 75-70 yendi. Güneydoğu ekibi son çeyrekte 15 sayı geriye düşse de muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

Aa
Gaziantep 'Gitti' denilen maçı aldı

Beko Basketbol Ligi'nde Royal Halı Gaziantep, deplasmanda Aykon TED Ankara Kolejliler'i 75-70 yendi.

Maça Oliver Stevic'in sayısıyla başlayan Royal Halı Gaziantep, dış atışlarla etkili olmaya çalışırken, pota altında Golubovic'in üst üste bulduğu 8 sayıyla rakibine üstünlük kuran Aykon TED Ankara Kolejliler, ilk 5 dakikayı 10-8 önde geçti. Royal Halı Gaziantep, Lorbek ve Barış Ermiş'in sayılarıyla rakibine cevap verirken, ilk periyodu 19-17 önde kapadı.

İkinci çeyreğe benchten gelen Muhammed Baygül ve Davud Kamer'in sayılarıyla hızlı başlayan başkent temsilcisi, rakibi karşısında oyunun kontrolünü ele geçirerek skoru 27-21'e getirdi. Farkın açılmasının ardından mola alan Royal Halı Gaziantep, savunmasını sertleştirerek oyuna tutunmaya çalışsa da, Tucker ve Golubovic'in skorer oyunuyla farkı çift haneli sayılara taşıyan Aykon TED Ankara Kolejliler, ilk yarıyı 40-29 önde kapadı.

Üçüncü periyoda Borovnjak ve Mutlu Akpınar'ın sayılarıyla etkili giren Gaziantep temsilcisi, üçlük çizgisinden düşük şut yüzdesiyle oynayan Aykon TED Ankara Kolejliler karşısında ilk altı dakika içinde farkı üç sayıya kadar eritti: 43-40. Berkay ve Caner'in sayılarıyla kendine gelen başkent temsilcisi, farkı yeniden açtı ve bu periyodu da 53-44 önde kapadı.

süper dönüş

Son periyoda tam saha presle başlayarak rakibini şaşırtan Aykon TED Ankara Kolejliler, Plisnic ve Valters'ın sayılarıyla farkı 15'e kadar çıkardı: 59-44. Mola alan Gaziantep temsilcisi Lorbek, Bremer ve Barış'ın isabetli dış atışlarıyla üst üste sayılar bularak farkı eritirken, son 5 dakikaya 64-59 geride girdi. Son anları büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada moral üstünlüğünü ele geçiren Royal Halı Gaziantep, maçın bitimine iki dakika kala Bremer'in üçlüğüyle 69-68 öne geçmeyi başardı. Serbest atış çizgisinden Rasic ve Plisnic'le kullandığı serbest atışları da kaçıran başkent temsilcisi, son hücumlarından boş dönerken, skor avantajını iyi kullanan ve Lorbek'le serbest atışlarını değerlendiren Royal Halı Gaziantep, maçtan 75-70 galip ayrıldı.