Galatasaray’ın umudu bu planda

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, kulübü 2,5 milyar liralık borçtan kurtaracak bir yönetim modelini hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Gayrimenkul projeleri ve sponsorluk gelirlerinin Galatasaray’ı mali yönden düzlüğe çıkarmak için yeterli olduğunu belirten Elmas, danışmanı olarak görev yapan Luis Campos’un futbolcu üretme ve bundan gelir elde etme konusundaki performansına övgüler yağdırdı.

İbrahim Acar
Arşiv

Galatasaray Başkanı Burak Elmas; kulübü borçtan kurtaracak, takımı sportif başarısı ve gelirleriyle ayakta tutacak bir yönetim modeli hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin ilk borçsuz ve her yıl kâr eden kulübü olmayı hedeflediklerini belirten Burak Elmas, bunun için gayrimenkul projeleri ve sponsorluk gelirlerinin Galatasaray’ı mali yönden düzlüğe çıkarmak için yeterli olduğunu belirtti. İstanbul’da düzenlenen sohbet toplantısında soruları cevaplandıran Elmas, kulüplerin borçları ve maç yayın ihalesi gibi konularda da çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/07/05/06/resized_61009-ba9c0f95burakelmas2b2b.psd

DEVRİM YAPMA PEŞİNDEYİZ

EMLAK KONUT'LA MASAYA OTURDUK

Sarı kırmızılı kulübün gayrimenkul projeleri ve sponsorluk gelirlerini çok önemli bulduklarını anlatan Burak Elmas, şu bilgileri verdi: “Mecidiyeköy’deki bina 12-13 yıldır boş duruyor. Güçlü bir ekip olarak binanın Galatasaray açısından en iyiyi yakalayacak şekilde değerlendirme formülü üzerinde çalışıyoruz. Florya tesislerimizin yerinin değerlendirilmesi konusunda yeniden Emlak Konut’la masaya oturduk. Kemerburgaz’da tahsis edilen 100 dönümlük alanda tesislerimizi yapınca oraya geçeriz.”

POPÜLİZM PEŞİNDE DEĞİLİZ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/07/05/07/resized_9a191-329ecba2luis2.jpg

Luis Campos düzlüğe çıkarır mı?

Elmas, başkan danışmanı olarak Galatasaray’da görev yapan sportif direktör Luis Campos’ın geçmişteki başarılı performansının da üzerinde durdu. Campos’ın geçtiğimiz on yılda 2 milyar avro üzerinde ciro üretmiş bir futbol adamı olduğunu belirten Elmas, “Kendisi ekonomik model olarak; futbolcu üretmek ve bundan gelir elde etmek için dünyadaki en önemli eksperlerden biri. 2017’de Monaco’yu, geçen yıl da bir kasaba takımı olan Lille’i şampiyon yaptı. Bunu yaparken de Lille’de 55 milyon avroluk bir takım kurdu, bunu 300 milyon Euro’ya sattı. Monaco’da 80-90 milyon avroluk bir takım kurdu, onu da 400 milyon avroya sattı." dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/07/05/07/resized_516cc-39bae8b4florya.jpg

Sıkıyönetim ilan edilmeli

Süper Lig Tv’yi kurmaya hazırız

Naklen yayın ihalesiyle ilgili sorulara da cevap veren Galatasaray Başkanı Burak Elmas, şunları söyledi: “Kulüplerde kendi geleceğini kendi belirleme, marka değerini birlikte yükseltmek adına bir irade var. Burada bütün kulüpler mutabık aslında. Aynı geminin içerisindeyiz. Güzel bir birliktelik var, konuşabiliyoruz. Federasyonumuz da kararlı, birlikte karar veriyoruz. 1-2 hafta içinde netleşir. Türk futbolunda yapılması gereken Süper Lig A.Ş.’ye geçiş modeli.”