'F.Bahçe'ye kumpas kuruldu ama şampiyon biziz'

Trabzospor Başkanı Muharrem Usta, 2010-11 sezonuyla ilgili olarak 'F.Bahçe'ye kumpas kurulduğuna inanıyorum ama şike başka bir iş. UEFA ve CAS kararını vermiş. Trabzonspor'un şampiyonluğunu kimse alamaz' dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Aziz Yıldırım'ın 'Yerle gök bir araya gelirse bu kupa Trabzon'a gider. 17-25 Aralık'ı inkar edenler bu kupanın Trabzon'a gideceğini hayal edenlerdir.' açıklamasına cevap verdi.

Bordo-mavili kulübün başkanı Usta, NTV ve NTV Spor ortak yayınında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı. Usta, şike davasından UEFA ve CAS sürecine, 2010-11 sezonu şampiyonluğundan, transfer ve yeni sezona kadar tüm konulara açıklık getirdi.

'Şike başka bir iş'

Başkan Usta, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalara cevap veren 4 kulübün yöneticisinin ceza aldığını belirterek, "Bir anda kulüplerin birlik beraberlik durumunda olması gereken bir dönemde ortam toz duman oldu. Şike gibi bir konu keşke böyle gündeme gelmeseydi. Bizim ile F.Bahçe arasında ceza hukukunu ilgilendiren bir konu yoktur. Tapeler gündeme geldiğinde ilgili şahıslar bunları hiçbir zaman reddetmedi. Bu kararları UEFA ve CAS verdi. UEFA kararı veriyor. Ardından UEFA'nın temyizi de 5 maçı 8'e yükseltiyor. CAS da aynı kararı veriyor. CAS, Türkiye'deki karar F.Bahçe'nin lehine dahil çıksa kararını değiştirmeyeceğini belirtiyor. F.Bahçe, Trabzonspor'u UEFA'ya şikayet etti. 2010-11 yılında UEFA, bizi Avrupa Ligi'ne alıyor. Sonra Şampiyonlar Ligi'ne alıyorlar. Avrupa'ya giden bir kulüp, UEFA'ya 'şikeye bulaşmadım' diye teminat veriyor. Bizimle ilgili bir durumda olsa UEFA bize yaptırım yapacaktır. Trabzonspor 13 yerden geçti ve hiçbiri ceza vermedi. F.Bahçe, bizi UEFA Disiplin Kurulu'na itiraz ettikleri usulsüz dinlemelerden ortaya çıkan şeylerle şikayet ettiler. Şike sürecinden dolayı F.Bahçe ile Trabzonspor arasında bir fay hattı var. Otobüse yapılan saldırı da örgüt işidir. Trabzonspor ile F.Bahçe arasında büyük bir çatışmayı çıkarmaya çalıştılar. FETÖ'nün F.Bahçe'ye kumpas kurduğunu düşünüyorum. Örgüt F.Bahçe'yi ele geçirmek istiyorsa biz de F.Bahçe'nin arkasındayız ama şike başka bir iş. Trabzonspor'un şampiyonluğunu kimse alamaz. Hukuka saygılı olunması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Bu sene hedefimiz yok!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, NTV yayınınında yaptığı açıklamada şampiyonluk iddialarının olmadığını söyledi. Ligdeki ilk maçı kazandıklarını ikincisini ise kaybettiklerini belirten Usta, "Geçen sene kümeye düşüyorduk. Trabzonspor ile küme kelimesi aynı cümlede olamaz.Trabzsonspor'un arkasında dursunlar,doğruları üst üste koyduğumuz sürece bütün başarılar gelecektir. Bu sene hedefimiz yok. Bizim esas amacımız 50. yılımızda şampiyon olmaktır. İçimizde ki İrlandalılara müsaade etmeyelim çünkü çok ızdırap çektik. Bu büyük uğraşlarımızın karşılığını yüce Allah verecektir.Bir bebek bile 9 ayda doğuyor, Trabzon bu sene ligi sallasın diyemeyiz,herhalde şampiyon olacak halimiz yok, yeni bir bebek büyütüyoruz biz. Trabzonspor taraftarları bu bebeğe sahip çıksınlar"şeklinde konuştu.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/02/09/25/resized_d922c-8d8d002e56900f4c18c773697864c2e2.jpg

Dame N'Doye indirime gitti

Göndermek istedikleri 12 oyuncunun 11'ini sattıklarını belirten Usta, "12 futbolcunun maaşı 22 milyon Euro. 12'nin 11'ini sattık. Sadece N'Doye kaldı. N'Doye'nin ücretini de 1.7 milyon Euro'ya indirdik. 2 yıl için 1.6 milyon Euro indirim yaparak, zannediyorum yarın (bugün) da onunla imzalayacaklar. 100 civarında haciz dosyamız vardı. Her sabah 1.5- 2 milyon Euro hacizlerle uyanıyordum. Ödemelerle bundan sonra sıkıntı olmayacak. Geldiğimde 33 milyon Euro zarar etmişti. Hep UEFA mı bizi izaya çekecek. Bir seferde biz yapalım" diye konuştu.