Demokrasi ve Erdoğan hedef alındı

FIBA Avrupa Başkanı ve FIBA Başkan Yardımcısı Turgay Demirel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve demokrasiyi hedef aldığını ancak Türk halkının buna izin vermediğini söyledi.

Yeni Şafak Engin Albayrak

FIBA Avrupa Başkanı ve FIBA Başkan Yardımcısı Turgay Demirel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili kendisini arayan uluslararası spor adamlarına, darbe girişiminin neredeyse tüm kurumların içinde illegal bir yapı kuranlar tarafından yapıldığını söylediğini belirtti. Demirel, darbe girişimiyle ilgili başta Avrupa'dan olmak üzere dünyadaki pek çok basketbol federasyonu başkanından, basketbolun ve spor dünyasının içinde farklı görevlerdeki insanlardan telefon aldığını aktararak, şunları kaydetti: "2 haftada birçok telefon aldım. Öncelikle yaşananlardan dolayı şaşkınlık ve üzüntülerini belirttiler. Sonra da Türk halkının kahramanca direnişi ve bu kalkışmanın önlenmesindeki cesaretleri için hayranlıklarını dile getirdiler.

YABANCI BASIN ÇARPITIYOR

Darbe kalkışmasında esas hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arayanlara bunu organize edenlerin arkasında 20 yıldır ABD'de özel bir statüde korunan bir cemaatin üyeleri olduğunu anlatıyorum. Türk halkının bu kalkışmayı önlerken gösterdiği ve kendilerinin hayranlık duyduğu cesaretinin yanı sıra seçtikleri lidere, demokratik sisteme olan bağlığını, parti ayrımı yapmadan meydanlarda toplanmalarını, her biri tek başına kahramanlık örneği olan pek çok olayı aktarıyorum."

Yabancı basında darbe girişimiyle ilgili yalan ve yanlı haberlerin yer aldığını vurgulayan Demirel, "Türk halkı, bu dönemde onurlu ve kahramanca mücadele veriyor. Bunu isteyerek ve gönülden yapıyor. Yabancı basının bunu farklı şekilde Avrupa vatandaşlarına aktarmanın yanlış olduğunu, tüm basketbol camiasına ileterek düzeltme gayreti içindeyiz" dedi.