Arda, hiçbir yere gidemez

G.Saray'ın yıldız oyuncusuna yönetimden sonra yeni hocası Skibbe'den de transfer yasağı geldi. Alman hocanın, İsviçre-Türkiye maçını birlikte seyrettikleri Sezgin'e “Arda kesinlikle takımda kalmalı. O benim en büyük kozum olacak” dediği öğrenildi.

Süleyman Hatısaru
Arda, hiçbir yere gidemez

Galatasaray, transferin en gözde ismi Arda Turan'ı satmama kararı aldı. İsviçre maçında son dakikada attığı golle A Milli Takım'ı galibiyete taşıyarak Avrupa kulüplerinin gözdesi haline gelen Arda Turan, yönetimden sonra yeni teknik direktörden de transfer konusunda veto yedi. Dün göreve getirilen Alman hoca Michael Skibbe, Türkiye-İsviçre maçını beraber izlediği Adnan Sezgin'e “Arda ve Hakan Balta kesinlikle takımda kalmalı” görüşünü iletti. Arda'nın yeni sezonda en büyük kozu olacağının altını çizen Alman teknik direktör, “Gelecek sezon çift kulvarda da başarılı olmak için mücadele edeceğiz. Büyük hedeflere büyük oyuncularla gidilir. Bu nedenle Arda'nın gitmesine izin veremem. Hakan Balta da tam bir görev adamı. Sol ayağını da çok iyi kullanıyor. Yeni sezonda ona da çok ihtiyacım olacak. O da mutlaka takımda kalmalı” diyerek görüşlerini dile getirdi.

ARDA KONUSUNDA RAHAT OL

Sezgin de, Skibbe'ye Başkan Adnan Polat'ın defalarca “Arda'nın 5 yıllık sözleşmesi var. Satmayı düşünmüyoruz. Çünkü Şampiyonlar Ligi'nde hedefimiz büyük” şeklindeki açıklamalarını hatırlattı ve Arda konusunda rahat olmasını istedi. Bu arada Başkan Adnan Polat'ın, Haldun Üstünel ile birlikte transfer görüşmeleri için İtalya'ya gideceği öğrenildi. Polat ve Üstünel'in öncelikli hedefinin İnter'den David Suazo ve Milan'dan Simic'in transferini bitirmek olduğu belirtildi. Manchester Cityli kaleci Isaksson ve Bojinov konusunda da girişimler de devam ediyor. Bu arada yönetimin, Hasan Şaş ile görüşerek, “Hakan Şükür takımdan ayrıldı. Artık gençlerle sen ilgilen. Onlara ağabeylik yap” dediği öğrenildi.

Gol, değerini katladı

G.Saray'ın yıldızı Arda Turan'ın İsviçre maçının son dakikasında attığı gol taliplilerinin iştahını kabarttı. İngiliz kulüplerinin, genç yıldız için sundukları tekliflerinde zam yapmaları bekleniyor. Emre'yi F.Bahçe'ye veren Newcastle United'in genç oyuncu için daha önce yaptığı 7 milyon paundluk teklifini biraz daha yukarı çıkaracağı tahmin ediliyor.

Skibbe G.Saray'da 6. Alman hoca

G.Saray'ın yeni hocası Michael Skibbe, sarı-kırmızılı ekipte görev alacak 51. teknik direktör oldu. Skibbe, ayrıca Galatasaray'da görev yapacak 6. Alman hoca olacak. Sarı-kırmızılı takımda görev alan ilk Alman çalıştırıcı Jupp Derwall, 1984-1988 yılları arasında önemli başarılara imza atmıştı. Skibbe'den önce Derwall'ın yanısıra, Sigfried Held, Karl-Heinz Feldkamp, Rainer Hollmann ve Reinhard Saftig futbol takımının başına geçen Alman isimlerdi.