Arda Güler'i ilk hocası anlattı: Bilmediğimiz iki şey var

Fenerbahçe'nin önceki gün 17 yaşına giren futbolcusu Arda Güler'in Gençlerbirliği altyapısındaki ilk antrenörü Erol Tokgözler, "Bilmediğimiz iki şey var, biri Arda'nın potansiyelinin sınırı, diğeri de ne kadar para edeceği" dedi.

Arda Güler performansıyla sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandırdı.

Sarı-lacivertli formayla ilk profesyonel maçına 16 yaşında çıkan ve özellikle son iki karşılaşmada gösterdiği performansla futbol kamuoyunun dikkatini üzerine çeken Arda'nın 9 yaşında Gençlerbirliği'nde ilk antrenörlüğünü yapan Erol Tokgözler, genç oyuncuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Genç futbolcunun Gençlerbirliği altyapısının bir ürünü olduğunu ısrarla vurgulayan Tokgözler, Arda'nın keşfedilme sürecini şöyle anlattı:

"Trilyondan aşağı vermeyin' dedik"

Fenerbahçe'nin altyapısında çalışan Serhat Pekmezci'nin Arda'yı sarı-lacivertli kulübe kazandırdığını aktaran Erol Tokgözler, "Keçiören'de Osmanlıspor'la maçımız vardı. Orada izlemiş Arda'yı. Arda'yı kulübe rapor ediyor, olay Ali Koç'a kadar yansıyor. Transferin son günü, bir çarşamba günüydü yöneticiler bana 'Hocam Arda'nın lisansı lazım' dediler. Biz hafta sonu maç planı yaparken Arda, Fenerbahçe'ye transfer oldu" ifadelerini kullandı.

Tokgözler, Arda Güler'in transferi sırasında dönemin altyapı sorumlusu Sezai Yıldırım'ın kendilerine "Oyuncunun ederi nedir?" diye sorduğunu aktararak, sözlerine şöyle devam etti:

SPOR
Arda Güler için görüşmeler başladı: 5 yıllık sözleşmeye imzayı atacak

"Hatayspor maçından sonra arkadaşıyla PlayStation oynadı"

Arda Güler'in geçen hafta Fenerbahçe formasıyla 11'de çıktığı ilk maçı büyük bir heyecanla takip ettiğini belirten Tokgözler, şunları kaydetti:

Aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olduğunu söyleyen Tokgözler, "Okulda öğrencilerime Arda'dan bahsettim. 'Arda abiyle görüşelim' dediler. Artık o 'Arda abi' pozisyonuna geldi. Çocukların yanında aradım ama ulaşamadım. Sonra beni aradı 'Hocam valla antrenmandaydım görmedim' dedi. Bu bile ne kadar düzgün bir çocuk olduğunu gösterir. İnşallah yolu açık olsun. Ben 16 yaşında ne yapıyordum hatırlamıyorum. Arda'nın en büyük avantajı süreci ailesiyle yönetmesi. Fenerbahçe, çok doğru bir iş yapıp ailesini de İstanbul'a götürdü. Babasına iş verdiler, Arda Fenerbahçe Kolejinde okuyor. İnşallah iyi olur. Arda'yı alkışlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/27/02/03/resized_e3e91-1128_tur_picture_20220222_27016970_27016968.jpg

"Alex hayranı özel bir çocuk"

Tokgözler, Arda Güler'in Fenerbahçe'ye olan sevdasından da bahsederek, "Bir kulüpten ayrılmaya karar vermek kolay değil. Hele ki bu yaş grubu için. Babası Ümit Bey, hala görüşürüz, beni aradı ve 'Hocam bir çay içelim' dedi. Arda'nın Fenerbahçe tarafından istendiğini söyledi. Ben Arda'nın Fenerbahçe'de oynama hayalini biliyordum ve ona bu yolu açmanın bizim için önemini söyledim. Çocuk doğuştan Fenerbahçeli. Alex hayranı, özel bir çocuk" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci'nin de ilk antrenörü olduğunu vurgulayan Tokgözler, "Onların televizyondan başarılarını izlemek benim için çok büyük bir keyif. Arda'nın başaramayacağı bir şey yok saha dışını iyi yönetirse. Transfer piyasasında dünyada artık bilinen bir oyuncu. Arda'yı da Türk futboluna kazandıran Gençlerbirliği Kulübüdür. Ne kadar Fenerbahçe'de oynarlarsa oynasınlar bu çocuklar Gençlerli İrfan, Gençlerli Arda'dır. Buranın kültüründe yetiştiler. Burası başka bir dünya. Buraya giren çocukların tavrı başkadır. Biz başka kulüplerden altyapıya çocuklar alıyorduk ama bu yaşta dışarı gönderdiğimiz ilk futbolcumuz Arda'ydı" diyerek görüşlerini aktardı.

"En meşhur Türk futbolcu olacaktır"

Erol Tokgözler, Arda'nın yeteneklerinden ise şöyle bahsetti:

SPOR
'İkibuçukluktan' Fenerbahçe'ye: İşte Türk futbolunun yeni yıldız adayı Arda Güler'in hikayesi