Alioski'den derbi açıklaması: Çok rahatım

Fenerbahçe'nin Kuzey Makedonyalı futbolcusu Ezgjan Alioski, sarı-lacivertli kulübe şampiyon olmaya geldiğini söyledi. Beşiktaş ile oynayacakları maçla ilgili de değerlendirmede bulunan tecrübeli futbolcu, "Derbi için oldukça rahatım çünkü takım arkadaşlarıma fazlasıyla güveniyorum ve tehlikeli bir takım olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Alioski, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 7 maçta 1 gol attı.

Sarı-lacivertli takımın 30 yaşındaki sol kanat oyuncusu Alioski, kupa hedefleri, Beşiktaş derbisi, sarı-lacivertli takımı seçme nedenleri, teknik direktör Jorge Jesus ve Fenerbahçe'deki geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Alioski, "Ben de şampiyon olmayı umuyorum. Zaten Fenerbahçe'ye geliş sebebim şampiyon olmak. Burada başarıya erişebilmek için geldim. Sadece lig şampiyonluğu değil önümüzdeki bütün hedefleri gerçekleştirmek için geldim. Bütün kupaları elde etmek için geldim. Fenerbahçe ile çok fazla kupa kazanmak istiyorum çünkü Fenerbahçe bunları hak ediyor" ifadelerini kullandı.

"Tehlikeli bir takım olduğumuzu düşünüyorum"

Ezgjan Alioski, Beşiktaş derbisi öncesinde takım arkadaşlarına güvendiği için çok rahat olduğunu belirtti.

Türkiye'de ilk derbisini oynayacağı için kendisi adına çok özel bir karşılaşmaya çıkacağını vurgulayan Kuzey Makedonyalı sol kanat oyuncusu, "Biz maç içinde bireysellikten ziyade kolektif anlamda yapacağımız işlere odaklıyız. Takım olarak güçlü bir oyun ortaya koymak istiyoruz. Derbide hep birlikte saha içinde savaş vermemiz gerekiyor, bunu da gerçekleştireceğiz. Sadece takım olarak değil aynı zamanda kulüp ve taraftarlarımız içinde çok önemli bir karşılaşma. Maalesef onlar statta olamayacak. Tabii ki onları özleyeceğiz ama bizler galip gelmek adına onlar için de savaşacağız" diye konuştu.

Beşiktaş maçının kendileri için bir sınav olmadığını aktaran Alioski, şöyle devam etti:

"Hayallerimde yatan takım Fenerbahçe'ydi"

Tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe'nin hayallerinde yatan kulüp olduğunu dile getirdi.

Alioski, transfer sürecinde Türkiye'den başka teklifler aldığının hatırlatılması üzerine, şu yanıtı verdi:

"Fenerbahçe'nin büyüklüğünü çok daha fazla hissediyorum"

Ezgjan Alioski, sarı-lacivertli camiaya katılmadan önce kulübün büyüklüğü hakkında fikir sahibi olduğunu ancak transferinin ardından bunu çok daha fazla hissettiğini ifade etti.

Fenerbahçe'de bulunmayı "harika bir duygu" şeklinde tanımlayan başarılı sol kanat oyuncusu, "Fenerbahçe'nin büyüklüğü konusunda burada olduğum süre boyunca her gün çok daha fazlasını görüyorum. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü çok daha fazla hissediyorum. Zaten herkes Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir camia olduğunu çok iyi biliyor. Burası gerçekten harika bir kulüp" değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarların kendisini çok iyi hissettirdiğini anlatan Alioski, şöyle konuştu:

"Jesus ile Bielsa özellik olarak birbirine benziyor"

Alioski, İngiltere'de beraber çalıştığı Marcelo Bielsa ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un özellik açısından benzediğini belirtti.

Teknik adamların kendilerine has düşünceleri, fikirleri ve felsefeleri olduğunun altını çizen deneyimli oyuncu, "Her hoca için aynı diyemezsiniz. Eğer Jesus ve Bielsa arasında bir kıyaslama yapacak olursak bence özellik olarak birbirlerine benzeyen hocalar. Daha önce Bielsa ile çalıştığım için oldukça mutluyum. Şu an itibarıyla hocamız Jorge Jesus ile çalışıyorum ve onunla çalışmaktan gerçekten çok büyük bir keyif alıyorum" diye konuştu.

Portekizli teknik adam ile her gün yeni bir şeyler öğrendiğini aktaran Alioski, sözlerini şöyle sürdürdü:

Futbolda detayların belirleyici olduğunu ve bunu başarılı teknik adamların gözlemlediğini ifade eden sol kanat oyuncusu, "Önemli olan kolektif futbolu sahaya yansıtmak. Hocalar açısından da bu durum gerçekten önemli. Çok oyuncu var ve her oyuncunun oynadığı oyundan keyif alması gerekiyor. Bana göre bu çok önemli ve biz de bundan keyif alıyoruz ve o burada olduğu sürece bu keyfi almaya devam edeceğimizi düşünüyoruz. Böyle bir hocayla çalışıyor olmak bizim açımızdan oldukça önemli. Çalıştığım insanlar özel insanlar, haliyle kulüp özel bir kulüp. Gün geçtikçe çok daha fazla şey öğreneceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Eljif Elmas bulunduğu yeri fazlasıyla hak ediyor"

Ezgjan Alioski, milli takımdan arkadaşı eski Fenerbahçeli Eljif Elmas'ın, bulunduğu yeri fazlasıyla hak ettiğini dile getirdi.

Deneyimli futbolcu, sarı-lacivertli takımdan İtalya'nın Napoli ekibine katılan genç oyuncuya ilişkin şunları kaydetti:

"Bu takımla sonuna kadar savaşmak istiyorum"

Kiralık olarak Fenerbahçe'de forma giyen Alioski, geleceğine ilişkin şu ifadeleriyle sözlerini tamamladı:

SPOR
Jorge Jesus öğrencilerine Beşiktaş'ı ezberletiyor