Sözel bölümler neler? YKS 2 yıllık ve 4 yıllık sözel (SÖZ) meslekleri

Üniversite Sözel bölümleri, YKS sonuçlarının ÖSYM tarafından sonuc.osym.gov.tr adresinde erişme açılmasıyla birlikte merak konusu oldu. Sözel bölümden (SÖZ) tercih yapacak adaylar üniversitelerin ön lisans ve lisans SÖZ bölümlerini araştırıyor. YKS sözel bölümleri, Türkçe, Edebiyat, Tarih, Coğrafya ve Felsefe derslerini içerir. Bu dersler, öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme ve analiz etme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur. İşte YKS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunda yeralan bilgiler ışığında sözel puanı ile alan 2 ve 4 yıllık sözel bölümler.

Sözel bölümler 2 yıllık 4 yıllık YKS SÖZ programları

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık sözel bölümler sorgulanan konular arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS'nin TYT, AYT ve YDT oturumlarının sonuçları açıklandı. YKS sonuçların açıklanmasıyla birlikte, adaylar için tercih süreci de başlayacak. Bu noktada sözel puandan tercih yapacaklar üniversitelerin sözel bölümlerinin hangileri olduğunu, sözel bölüm meslekleri yakından takip ediliyor.

Üniversite 2 ve 4 yıllık sözel bölümleri taban puanları ve başarı sıralaması

YKS 2023 sonuçları beklenirken 2 ve 4 yıllık sözel bölümleri taban puanları ve başarı sıralaması araştırılan konular arasında yer alıyor. Üniversitelerin sözel bölümleri, tercih döneminde gerek öğrenciler gerekse velileri tarafından merak edilmektedir. Sözel bölümler, 2 yıllık sözel bölümleri ve 4 yıllık sözel bölümleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Üniversite adayları, elde ettiği puana göre 2 yıllık veya 4 yıllık sözel bölümler arasından birisini tercih etmeye hak kazanır. TYT puanı ile alan sözel bölümleri olduğu gibi, AYT puanıyla alan sözel bölümleri de bulunmaktadır.

YKS 4 yıllık sözel bölümleri

2 yıllık üniversite sözel bölümleri

2 yıllık Sözel Puanıyla Öğrenci Alacak Bölümler Aşağıdaki gibi olacaktır;

ÖZGÜN
TYT puanıyla alım yapan 2 yıllık bölümler

ÖZGÜN
Eşit ağırlık bölümleri neler? 2 ve 4 yıllık EA programlarda hangi meslekler var?

ÖZGÜN
Sayısal bölümler hangileri? ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzu SAY 2 yıllık ve 4 yıllık programları