Son dakika Haberleri! Tunceli'de şiddetli çatışma haberi detayları

Son dakika Tunceli Haber! - Tunceli'nin Nazimi'ye ilçesinde güvenlik güçlerimiz ile teröristler arasında çatışmalar yaşandığı son dakika haberleri arasında yer alıyor. Tunceli'de PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit, 3 polis yaralanırken; 2 terörist öldürüldü. Sabah saatlerinde teröristlerle çıkan çatışmalarda yaralananlar en yakın devlet hastanesi kaldırılırken ilçe merkezine takviye birliklerin gönderilmesiyle PKK terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği son dakika Tunceli haberleri arasında yer alıyor.

Yeni Şafak

Tunceli çatışma haberi! Tunceli ilçe merkezinde bulunan polis karakoluna düzenlenen saldırıda güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi sonucu 1 asker şehit oldu, 3 polis yaralandı ve 2 PKK'lı teröristin öldürüldüğü de son dakika Tunceli haberleri arasında yer alıyor. En güncel ve son dakika

i yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.

PKK'lı bir grup, Tunceli'nin Nazımiye İlçe merkezinde bulunan polis karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İlçede çatışmanın devam ettiği öğrenildi. PKK'lı teröristler geçen sene de aynı polis karakoluna saldırı düzenlemiş çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit olurken 2 PKK'lı öldürülmüştü. Tunceli'de meydana gelen çatışmanın ve daha önce Tunceli'de PKK'ya yönelik yapılan operasyonları ilgili yeni haberleri sizlere sunuyoruz.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde, teröristlerce düzenlen saldırının ardından ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/22/11/23/resized_97ede-0917_tur_picture_20160822_9249869_9249868.jpg

Güvenlik kaynaklarınca, Nazımiye ilçesinde teröristlerce ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı düzenlenen saldırının ardından, ilçe merkezinde ve çevresinde terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensupları tarafından patlayıcı madde yerleştirilmesi ihtimali ile yapılabilecek tuzaklamaların tespit edilerek imhası ve vatandaşların can güvenliğinin korunması maksadıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Bu arada, ilçe merkezinde sabah saatlerinde başlatılan operasyonun, takviye birliklerin katılımıyla devam ettiği öğrenildi.

Nazimiye ilçesinde sabaha karşı terör örgütü mensupları tarafından ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı düzenlenen saldırıda 1 asker şehit olmuş, 3 polis memuru da yaralanmıştı.

EKONOMİ
Tekno-girişimciye süper hızlı destek

Tunceli'de 19 hava harekatına inceleme

Tunceli'de görevli bazı komutanların da FETÖ bağlantılarının tespit edilerek TSK'dan ihraç edilmesi ve tutuklanması üzerine, geçen yıl ağustos ayı sonunda Munzur ve Pülümür vadilerinde yuvalanan teröristlere yönelik hava destekli 19 operasyonda, istihbari bilgilere ve koordinatların verilmesine rağmen sonuç alınamamasının nedenleri araştırılmaya başlandı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz'da darbe girişimin sonrasında başlatılan ve devam eden soruşturmalarda, aralarında Tunceli'deki üst düzey bazı komutanların da FETÖ bağlantılarının tespit edilerek ordudan ihraç edilmesi ve tutuklanmasının ardından, Munzur ve Pülümür vadilerinde üslenen, yol kesen ve araç yakan teröristlere yönelik 2015 yılı ağustos ayı sonunda düzenlenen hava destekli 19 operasyon incelemeye alındı. Söz konusu operasyonlarda koordinatlarıyla ve elde edilen istihbaratla tespit edilen hedeflerin (bazı uçaksavar mevzileri ve sığınaklar) uçaklarla vurulmuş olmasına rağmen terör örgütlerinin kayıp vermemesinin nedenleri araştırılıyor.

Operasyonlardan önce istihbarat sızdırılmış olma ihtimalinin değerlendirmeye alındığı ve şüphe üzerine, operasyonlarda görev alan FETÖ üyesi askerlerin bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi. Bölgede terörle mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi amacıyla iki insansız hava aracının görevlendirildiği ve Tunceli kırsalında 24 saat aralıksız uçuş yaparak gözlem yaptığı ayrıca jandarma karakollarında bulunan mini insansız hava araçlarıyla yapılan tespitler ve vatandaşlardan edinilen istihbaratlar neticesinde teröristlerin olduğu kesinleştirilen mevkilere operasyonlar düzenlendiği belirtildi. En güncel ve son dakika

haberler

i yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.

Tunceli'deki saldırıda yaralanan 2 polis Elazığ'a getirildi

Tunceli'de PKK'lıların polis karakoluna yaptığı saldırıda yaralanan 2 polis, Elazığ'a getirilerek tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Tunceli'nin Nazımiye ilçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğine eş zamanlı olarak PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlı saldırı düzenlenmiş, 1 asker şehit olurken 1'i ağır 3 polis yaralanmıştı. Saldırıda yaralanan 2 polis, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne getirildi. Buradan ambulanslarla alınan yararılar, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polislerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Son dakika

haberler

i yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.