Son dakika haber -Yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) açıklandı

Son dakika haberi olarak yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) açıklandığı bildirildi. Yapılan açıklamalarda Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı.​ Ayrıca kendi isteği ile emekli olan hakim ve savcılar mesleğine geri dönebilecek. İşte yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) bilgileri ve son dakika gelişmeler.

Yeni Şafak

Son dakika yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) açıklandı.

Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı.

Yayımlanan 673 numaralı KHK ile, hakim ve savcılıktan kendi isteğiyle emekli olanlar, KHK'nın yayımlandığı tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde mesleğe dönebilecekler.

Yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi. Yurt dışında eğitim gören 158 kişinin öğrenciliği iptal edildi.

Yeni KHK'da yer alan kararlar şöyle:

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı.

Kararnameyle 7 bin 669 Emniyet Müdürlüğü çalışanı ihraç edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 323 kişi ihraç edildi.

Yeni kararnameye göre, kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılar göreve dönebilecek.

Yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi.

Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri 10 gün içinde sona erecek.

FETÖ zanlılarının eşlerinin pasaportları iptal edildi.

OHAL süresince iflas erteleme talep edilemeyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bin 519 kişi ihraç edildi.

Köy korucuları, görev yaptıkları il dışında da görev yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nda 2 bin 18 kişi ihraç edildi.

Ayrıntılar geliyor...