Son dakika haber TSK'dan: Kuzey Irak'ta üç hedef imha edildi

Son dakika haberi olarak TSK Kuzey Irak'ta üç hedefin imha edildiğini açıkladı. Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bugün alınan istihbarat üzerine Avaşin/Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 3 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi. İşte son dakika haberlerinden detaylar.

Yeni Şafak

Son dakika haberleri -TSK, Kuzey Irak'ta 3 hedefin imha edildiğini açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yaptığı yazılı açıklamaya göre bugün 13.11 - 15.34 saatleri arasında Irak'ın kuzeyi Avaşin/Basyan ve Hakurk bölgelerine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi üzere Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi ve bölgede tespit edilen 3 hedef ateş altına anılarak imha edildi.

Açıklamada ayrıca, bu sabah 11.00 sularında Çukurca/Uzundere bölgesinde silahlı Bayraktar İHA'larıyla ile tespit edilen iki teröristin, yapılan hava taarruzu sonucunda etkisiz hale getirildiğini ve öldürülen terörist sayısının 188'e ulaştığı belirtildi. Ayrıca bugün gerçekleştirilen Şemdinli Derecik bölgesindeki operasyonda şu ana kadar toplam 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtildi.

Hudutların güvenliği tamamen sağlanana, tehditler yok olana kadar Suriye'de güvenli alan oluşturma faaliyetleri sürecek

Başbakan Binali Yıldırım, hem Suriye sınırının güvenliği yüzde yüz sağlanana, hem de Türkiye'ye dönük tehditler yok olana kadar, Suriye'de güvenli bölge oluşturma faaliyetlerinin süreceğini söyledi.

Türkiye 24 Ağustos'ta Suriye sınırını İslam Devleti'nden arındırmak ve YPG'nin ilerlemesine mani olmak için Cerablus'a operasyon başlatmış, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bazı yerleşim yerlerini ele geçirdiğini açıklamıştı.

Yıldırım, AKP Genel Merkezi'nde gazetecilerin soruları üzerine, "Hem hudutların yüzde 100 güvenliği sağlanana kadar, hem de Türkiye'ye yönelik tehditler yok olana kadar Suriye'de güvenli alan oluşturma faaliyetleri devam edecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 7 Eylül'de gazetelere yansıyan demecinde, ABD Başkanı Barack Obama'nın kendisinden Suriye'nin Rakka kentine olası bir operasyon konusunda destek isteğini belirterek, "Türkiye (Rakka'da ABD ile ortak operasyonla ilgili) ne gerekiyorsa yapacak" ifadesini kullanmıştı.

Yıldırım, "Suriye'deki operasyonun amacı Türkiye'nin güney sınırlarını emniyet altına almak. Bundan emin oluncaya kadar operasyonlar sürecek. Sadece DEAŞ'a değil, PYD ve YPG'ye karşı da operasyonlarımız devam edecek."

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da dün Londra'da Reuters'a verdiği söyleşide Rakka'ya yapılacak olası operasyonda YPG'nin yer almaması gerektiğini söylemişti.

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda TSK'nın en son zayiat durumuyla ilgili soru üzerine Yıldırım, "Suriye'de bir tankın isabet aldığı yönünde bilgiler var, ancak henüz bu konuda teyit alınamadı" dedi.

OHAL sürecinde çıkartılan KHK'lar ile sadece 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ)' yönelik değil, PKK'ya dönük de kamuda görevden almalar yaptıklarını dile getiren Yıldırım, "İçişleri Bakanlığı, valilikler ve belediyelerde suça karışmış olan ve bölücü terör örgütüne destek verdiği belirtilen kamu görevlileri görevden alınacak" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı dün PKK ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 11,500 öğretmeni açığa almıştı.