'Yolları böleriz de Türkiye'yi böşdürtmeyiz'

Başbakan Yıldırım, "Yiğitler diyarından, yiğidolar diyarından söylüyorum, ey ahmaklar, bölücüler, PKK'lılar, FETÖ'cüler, DEAŞ'lılar aklınıza başınıza alın işte Sivas. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz." dedi.

Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Yiğitler diyarından, yiğidolar diyarından söylüyorum, ey ahmaklar, bölücüler, PKK'lılar, FETÖ'cüler, DEAŞ'lılar aklınıza başınıza alın işte Sivas. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz." dedi.

Yıldırım, partisinin tarihi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingdeki konuşmasında, referandum öncesinde Sivas'a ikinci bir üniversite sözü verdiklerini ve açtıklarını anımsatarak, "Bilim Teknoloji Üniversitesi Sivas'ımıza hayırlı olsun." dedi.

Yıldırım, 69 bin vatandaşa hızlı internet getirdiklerini, 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi.

Yıldırım, konuşması sırasında meydandakilerden ellerindeki Türk bayrağını havaya kaldırmalarını isteyerek, "Yolları böldük gönülleri birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük hayatları birleştirdik. Yiğitler diyarından söylüyorum, Yiğidolar diyarından söylüyorum, ey ahmaklar, bölücüler, PKK'lılar, FETÖ'cüler, DEAŞ'lılar aklınıza başınıza alın işte Sivas. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz." diye konuştu.

Yıldırım, hızlı treni hayal olmaktan gerçeğe dönüştürdüklerini belirterek, 2019'da Sivas'tan Ankara'ya hızlı trenle gideceğini bildirdi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

AK Parti'nin 15 yılda bütün illere doğalgaz getirdiğini belirten Yıldırım, "Siz ne yaptınız bu ülkeye? Onu soruyorum. Hangi hizmetiniz var?" diye sordu.

Yıldırım, AK Parti'nin ihracatı 36 milyar dolardan 162 milyar dolara çıkardığını, Türkiye'yi 3 kat büyüttüğünü vurgulayarak, "Siz ne yaptınız? Neyi vadediyorsunuz?" dedi.

Marmaray'ı, Avrasya'yı, iki kıtayı, Anadolu ile Avrupa yakasını denizin altından birleştirdiklerini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

GÜNDEM
Erdoğan'dan patileri kesilen köpek hakkında açıklama

SEÇİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK üyesi oldukları tescilli