Türkiye demek insanlık demek

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada mazlumların umudu haline geldiğini belirterek, “Ülkeleri ellerinden alınan Filistinlilerin, memleketlerinden sürülen Suriyelilerin, Iraklıların yanında biz varız. Türkiye demek insanlık, barış, kardeşlik demek” dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Binali Yıldrım - Adem Yeşilyayla

Başbakan Binali Yıldırım Aydın kent merkezi ile İzmir’in Bayındır ve Torbalı ilçelerinde halka hitap etti. İzmir'in Menderes ilçesinde de Yörük Şenliği'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin bütün olumsuzluklara rağmen kararlı bir şekilde yürüyüşünü sürdürdüğünü söyledi.

Yıldırım, "Çünkü Türkiye'de milletini seven, ülkesine sevdalı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan var, onun arkadaşları var. Türkiye asırlar boyunca yaptığı gibi, hep adaletin, hakkın yanında yer aldı" dedi.

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim ecdadımız hüküm sürdüğü yerlerde asla zulüm yapmamıştır, sömürü yapmamıştır. Bizim ecdadımız arkasında harabeler bırakmadı. Medreseler, köprüler, camiler bıraktı, insanlık bıraktı. Bizim ecdadımız tarihi kanla değil, mürekkeple yazılmış bir medeniyet bıraktı.

EN İSTİKRARLI ÜLKEYİZ

Biz bugün barışa, huzura, birliğe hasret çekenlerin hayırla yad ettiği bir medeniyetin evlatlarıyız. Milletimiz adım adım tarihteki şanlı yerine geri dönüyor. Türkiye Cumhuriyeti bugün bölgenin en güçlü en istikrarlı ülkesidir. Bölgemizdeki ve bütün dünyadaki mazlumların umudu haline geldik. Ülkeleri ellerinden alınan Filistinlilerin yanında biz varız, memleketlerinden sürülen Suriyelilerin yanında biz varız, Iraklıların yanında biz varız. Biz herkesin yanında oluruz ama ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan FETÖ'cülerin, bölücülerin, PKK'nın, DEAŞ'ın korkulu rüyası oluruz.

HAKURK DA BİZİM

Türkiye demek insanlık demektir, Türkiye demek barış demektir. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde bizimdir değerli kardeşlerim. Habur da, Hakurk da, Sümbül Dağı da, İzmir'in Tekeli'si de Edirne'deki Süloğlu da her yer bizimdir." Yörük çadırını da ziyaret eden Başbakan'a keşkek, pilav ve kavurma ikram edildi.