Kulağına her üflenene inandı

Son dönemlerde yaptığı hemen her açıklama devletin resmi belgeleriyle yalanlanan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bugüne kadar farklı konularda iddialı söylemlerde bulundu. İlk olarak Türkiye’nin FETÖ elebaşını ABD makamlarından usulüne uygun istemediğini öne süren İnce, hemen ardından ABD’lilerin kendini aradığı, büyükelçilerin Erdoğan konusunda ne yapacağını sorduğu, 17-25 Aralık’tan sonra dahi FETÖ okullarına para aktarıldığı gibi açıklamalarla gündemi yönetmek istemişti. Ancak İnce’nin bugüne kadar iddia ettiği bu olayların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün yaptığı ‘Muharrem İnce’yi birileri işletiyor’ açıklamasının yankıları sürerken, CHP’nin adayı İnce’nin öne sürdüğü iddiaların hemen hepsinin gerçek dışı olması muhalefet cephesinde de huzursuzluğa neden oldu.

İlk yalan FETÖ elebaşının iade süreciyle başladı

İnce, son dönemlerde yaptığı asılsız açıklamalara Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan FETÖ konusunda başladı. Katıldığı bir televizyon yayınında ‘Gülen’in iadesi istenmedi’ diyen İnce, birkaç gün sonra ‘İstenmedi demedim, usulüne uygun istenmedi dedim’ diyerek çark etse de, Adalet Bakanlığı’nın kamuoyu ile paylaştığı resmi belgeler sürecin nasıl işlediğini 7 ayrı iade talepnamesi ile net bir şekilde gözler önüne serdi.

SEÇİM
CHP'den 'İnce' istismarlar

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/29/11/16/resized_77386-08da7223iade1.jpg

Kendi verdiği soru önergesinden haberi yok

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında Milli Eğitim Bakanlığı’nın 17-25 Aralık 2013’ten sonra FETÖ okullarına 114 milyon TL yardım yaptığını öne süren İnce, "Bu konuda soru önergem dahi var, isteyen açıp baksın" demişti.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/29/11/22/resized_640da-2b443aa8meb.jpg

TBMM kayıtlarına göre, İnce birisi 2 Eylül 2016’da Başbakan Binali Yıldırım adına, diğeri 13 Aralık 2016’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklaması istemiyle iki soru önergesi verdi. Bu önergelerin ise İnce’nin öne sürdüğü gibi 17-25 Aralık döneminin ardından değil, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapıldığı ve ilgili Bakanlık tarafından oldukça detaylı ve bilgilendirici bir yanıt verildiği görüldü.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/05/29/11/27/resized_35c16-7a2d70fdcevap.jpg

Erdoğan’dan sert yanıt: Açıklamazsan namertsin

Adaylık sürecinde mitinglerine devam eden İnce bir mitingde vatandaşlara hitap ederken, “Erdoğan’ın AK Parti’yi kurmadan önce gidip Pensilvanya’dan icazet aldığını biliyorum. Erdoğan buna cevap verince ismi açıklayacağım” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa Akhisar’daki mitinginde İnce’nin bu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Sen bu iddialarını yayınlayamazsan namertsin. Bak ben şimdi cevap verdim sana. Hadi çık açıkla şimdi ne açıklayacaksan” sözleriyle tepki göstermişti.

Sadece iddiaları değil vaatleri de gerçeği yansıtmıyor

Bugüne kadar ortaya attığı iddialar ilgili kurum ve kişilerce sürekli yalanlanan İnce’nin seçim vaatleri de gerçeği yansıtmıyor. Daha önce ‘Seçilmem halinde 0-18 yaş arası sağlık ücretsiz olacak’ diyen İnce’nin 2008’den beri Türkiye’de sistemin zaten bu şekilde olduğunu bilmediği ortaya çıkmıştı.

Mazot çiftçiye şuanda 2 lira 35 kuruşa verilirken İnce seçilmesi halinde mazotu çiftçiye 3-3,5 lira arasında vereceklerini açıklamıştı. İnce’nin İncirlik ve AB Büyükelçileri ile görüşme gibi konularda da kendi kendini yalanlayan söylemleri olmuştu.

SEÇİM
AK Parti yaptı, onlar vadediyor