İnce teröre destek veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin adayı İnce’nin terör suçundan cezaevinde kalan Demirtaş’ı ziyaretine tepkisini sürdürdü. Mersin ve Hatay mitinglerinde konuşan Erdoğan, “Bunun adı demokrasi değil, Bay İnce, bunun adı teröre destek vermektir, bunun adı teröristlere destek vermektir, bunun adı teröre güç kazandırmaktır” dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin, Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesine sert tepki gösterdi

Mersin ve Hatay’da partisinin mitinglerine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin adaylarının tüm yatırımlara göz diktiğini belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Biz yaparız, onlar yıkar. Öyle diyorlar. 2013 Akdeniz Oyunları vesilesiyle Mersin’e 25 bin kişilik bir stadyum kazandırdık mı? Şimdi diyeceksiniz ki Tevfik Sırrı Gür ne olacak? Vereyim mi müjdeyi? Hemen şu sağımızdaki Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nu da Mersin’e bir millet bahçesi yapıyoruz. İngilizlerin Hyde Parkı varsa bizim de Millet Bahçemiz var.

BU ZİHNİYET SANDIĞA GÖMÜLECEK

Anamuhalefetin adayı ve diğer adaylar, şehir hastanelerine karşıymış, hatta ellerine fırsat geçerse kapatacaklarmış. Biz proje ekibimizle çalışıyoruz, onlar bir araya gelip yıkım ekibi olarak gözlerini köprülerimize, yollarımıza, hastanelerimize, okullarımıza hatta tüm yatırımlarımıza dikmiş durumdalar. Millet 24 Haziran’da bu zihniyeti sandığa gömeceğiz.

İNCE İNCE BİR ZİYARET

Eski HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın talimatıyla 6-7 Ekim’de sokağa çıkanlar, 53 Kürt’ü öldürdü. Şimdi çıkmış bu adam cumhurbaşkanı adayı olmuş. Bunu kim ziyarete gidiyor? Muharrem İnce. İnce ince bir ziyaret yapıyor. Bunun ziyaretini gerçekleştirerek zannediyor ki ‘Demokratik bir hareket yapıyorum.’ Bunun adı demokrasi değil, Bay İnce, bunun adı teröre destek vermektir, bunun adı teröristlere destek vermektir, bunun adı teröre güç kazandırmaktır.

GEL ADALETTEN YANA OL

Sen onu ziyaret edeceğine gel, adaletten yana ol. Biz sizi zaten tanıyoruz. Siz değil misiniz Ankara’dan, İstanbul’a demokrasi adı altında bu terör örgütleriyle birlikte yürüyüş yapan. Şimdi de bunlar oy istiyor. CHP’nin konuşmalarında terörle mücadele duydunuz mu? FETÖ ile mücadele duydunuz mu? Çünkü beraberler.

İŞİMİZİ İKİNCİ TURA BIRAKMAYALIM

İşimizi ikinci tura falan bırakmayalım. Türkiye’nin en küçük bir belirsizliğe tahammülü yoktur. Birileri aynı oyunun peşinde. Yenilen pehlivan misali bir türlü bunlar güreşe doymadılar. Terör örgütünü sahaya sürdüler olmadı. Sokakları karıştırmayı denediler olmadı. Darbeye bile teşebbüs ettiler yine de olmadı.

BAKKALI ÇIRAĞA TESLİM EDER MİSİNİZ

Ekonomiyi silah olarak kullanıp bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bugün de Cumhurbaşkanı adayı olarak karşınıza gelenler var tek projeleri Türkiye’yi eski günlerine döndürmek olan bu adaylar Türkiye’yi geleceğe taşıyabilir mi? Bakkal dükkanınızı çırağa teslim eder misiniz? Koskoca Türkiye’yi bu çıraklara nasıl teslim edeceksiniz?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/08/03/05/resized_0f2d8-ab66eb0dmuhtar.jpg

2 bin 500 muhtarla iftar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün 2 bin 500 muhtarla aynı anda iftarda buluştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin en yeni birimi olan bu sergi salonunda gerçekleştirilen iftarda konuşan Erdoğan, “Daha önceki muhtarlar toplantılarımızı ana binamızın altındaki 400 kişilik toplantı salonumuzda yapıyorduk. Neredeyse her toplantımızda idealimizin 2 bin muhtarımızla aynı anda bir araya gelip, ardından da yemeğimizi yiyebileceğimiz işte bu mekanda sizleri ağırlamak olduğunu ifade etmiştim. Nasip bugüneymiş. Bu gün yaklaşık 2 bin 500 muhtarımızla bir aradayız” dedi. Erdoğan şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanlığı Külliyesini satmaktan, yıkmaktan, kapatmaktan bahsedenler önce gelsinler buradaki şu eserleri bir görsünler, burada verilen hizmetleri incelesinler. Yıkmakla ülke kalkınmaz, kapatmakla milletimize hizmet verilmez.”

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/08/03/06/resized_ea85b-b7aee12ferdogansahur01.jpg

Millet kıraathanesi kuracağız

Erdoğan, “Yeni bir projem var, Bay Muharrem çalmayacaksın ama. Millet kıraathaneleri kuracağız. Şimdi bunu tabii Bay İnce yanlış anlayabilir. Millet kıraathanesi deyince, iskambil oyunlarının oynandığı yer anlayabilir. Bay Muharrem, öyle değil, burası tamamen kitaplarla dayalı döşeli kütüphane ve içeride keki, çayı, kahvesi olacak ve burada gençlerimiz, yaşlılarımız gelecek ve kitabını alıp okuyacak” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/08/02/53/resized_f29f5-0004d0d9sahur.jpg

İki bakanlık birleşecek

Eşi Emine Erdoğan'ın Twitter paylaşımındaki sahur daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen gençlere sürpriz yaparak programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerle öz çekim yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanlığının resmi Twitter hesabı üzerinden de canlı yayımlanan sahur programında katılımcılara seslenen Erdoğan, gençlerin sorularını da cevapladı. Erdoğan, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünde okuyan bir öğrencinin atanma talebine ilişkin, "Ben, Bay Kemal değilim. Bay Kemal ne diyor? 'Atama bekleyen bütün öğretmen adaylarını atayacağım' diyor. İnanın iki kere iki dört, yalan söylüyor. Bu sene 30 bin öğretmen atayacağız. Bu yılda 30 bin, 40 bin, 50 bin olur ama 'Herkes atanacak' denirse, bu yalan olur" diye konuştu. Erdoğan, bir öğrencinin Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına personel alımı olup olmayacağına yönelik sorusuna, yeni yapılanmayla kadro tahsislerine ihtiyaç duyulacağı cevabını verdi. Erdoğan, "Şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla birleştiriyoruz. Bu ikisi birleşeceği için -bunu daha sonra açıklayacaktım ama size kıyağım oldu- dolayısıyla burada yeni bir kadrolaşma olacak" dedi.

Man Adası iftirasına 197 bin lira

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transfer ettikleri iftirası nedeniyle hakkında 1 milyon 500 bin liralık dava açılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 197 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, davalının davacılar hakkında iddialarının tamamen gerçek dışı olduğu ve yurt dışına herhangi bir para gönderilmediğinin sabit olduğunun anlaşıldığını belirterek, açılan haksız fiile dayalı davanın kısmen kabulüne karar verdi.

Mahkeme bu kapsamda, 110 bin lira manevi tazminatın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 15 bin lira manevi tazminatın Ahmet Burak Erdoğan'a, 17 bin lira manevi tazminatın Ziya İlgen'e, 25 bin lira manevi tazminatın Mustafa Erdoğan'a, 20 bin lira manevi tazminatın Osman Ketenci'ye ve 10 bin lira manevi tazminatın da Mustafa Gündoğan'a 28 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı Kılıçdaroğlu'ndan alınarak taraflara ödenmesine karar verdi.

GÜNDEM
Kandil'den kaçıyorlar

GÜNDEM
Bizi kimse dize getiremez