Hakan Bayrakçı ikinci tur için oran verdi: Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kararı oy dağılımını nasıl etkileyecek?

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından gözler Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a çevrildi. Özdağ'ın kararını bugün açıklaması beklenirken Oğan ile farklı bir tutum sergilemesi halinde 5,17'lik oy oranının nasıl dağılacağı merak konusu oldu. Anket şirketi SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı, oy dağılımı hakkındaki görüşlerini bildirdi.

Sinan Oğan - Ümit Özdağ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Ata İttifakı'nın adayı olan Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından gözler Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a çevrildi. İkinci tur için nasıl bir tutum sergileyeceği merak edilen Özdağ, dün akşam saatlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Gözler Özdağ'ın yapacağı açıklamada

Görüşme sonrası Twitter'dan paylaşım yapan Ümit Özdağ, mutabakat metnini Kemal Kılıçdaroğlu'na sunduğunu belirterek, ifadelerini kullandı. Tüm gözler saat 13.00'de yapılacak olan açıklamaya çevrilirken, kulislerde Özdağ'ın Millet İttifakı'na desteğini açıklayabileceği konuşuluyor.

Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destekleme kararı alması sonrası Ümit Özdağ'ın farklı bir tutum sergilemesi halinde Oğan'ın ve Ata İttifakı'nın oylarının nasıl dağılacağı merak edilirken, dikkat çeken açıklamalar geldi.

14 Mayıs'taki seçimleri en doğru tahmin eden anket şirketlerinden olan SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı, katıldığı canlı yayında oy dağılımını açıkladı.

'Çok değişmez'

Söz konusu açıklamaların gidecek oyların dağılımını çok etkilemeyeceğini savunan Bayrakçı, diye konuştu.

SEÇİM
Sinan Oğan ikinci turda Erdoğan’ı destekleyecek

SEÇİM
Sinan Oğan ikinci turda istikrar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu: Sinan Oğan ile kesinlikle pazarlık olmadı

SEÇİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sinan Oğan ile pazarlık olmadığını belirtti: Linç kültürü CHP'nin ruhuna işlemiş

GÜNDEM
Sinan Oğan için 'Yarının kazananı' diyen CHP yandaşı Yılmaz Özdil çark etti: Ağzıyla kuş tutsa güvenilir siyasetçi olamaz

GÜNDEM
CHP'nin 'sus' talimatı verdiği HDP'li Demirtaş Oğan Erdoğan'ı destekleyince paylaşım yaptı: Halk ayağa kalk

GÜNDEM
CHP yandaşları yine kin kustu: İkinci turda Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan'a hakaretler savurdular