FETÖ'nün seçim planı bozuldu

Bir dönem FETÖ yapılanmasının içinde bulunmuş Avukat Aksoy, seçimlerin 24 Haziran’a alınmasıyla örgütün birçok planının boşa çıktığını söyledi.

Yeni Şafak Yılmaz Bilgen
Avukat Nazmi Aksoy

Fetullahçı Terör Örgütü ile 17-25 Aralık ihanet girişimi öncesine kadar ilişkili olduğunu ve bir dönem örgütün Hatay yapılanmasında mütevelli heyet üyeliği yaptığını söyleyen Avukat Nazmi Aksoy, seçimlerin 24 Haziran'a çekilmesiyle FETÖ'nün birçok planının bozulduğunu belirtti.

Seçimlerin öne çekilmeyip normal takvimde işlemesi halinde örgütün bir dizi operasyon tasarlamış olduğunu ileri süren Aksoy, "Kripto elemanlarıyla son bir girişimde bulunacaklardı. Seçimin öne alınması tüm planlarını altüst etti" dedi. Aksoy, Yeni Şafak'a şunları söyledi:

"Terör örgütü 1997 yılında özel bir karar aldı. 'Mahrem hizmet' denilen yeni bir model geliştirdi. Bu çerçevede yetiştirilen kişiler yargı ve askeri alanda istihdam edildi. O dönem yetiştirilen örgüt elemanlarından bir kısmı halen kritik noktalarda görev yapmaya devam ediyor. Bu hayalet elemanların isimleri ve görev yerlerini örgüt üst yapılanmasından birkaç kişi dışında kimse bilmez. Bu militanlar kendilerine olağanüstü kamuflaj yöntemleri geliştirdi. Terör elebaşısı ile bağlantıları da sürüyor."

YENİ BİR 17/25 HAZIRLIĞI

"Bu olağanüstü şantaj örgütü, 17/25 ihanetine benzer bir girişimle AK Parti ve Erdoğan aleyhine bir dizi yargı müdahalesinde bulunacaktı. Eski bakan, AK Parti il başkanları ve bazı belediye başkanları düzeyinde şok kararlar alınarak itibar suikastleri düzenleyeceklerdi. FETÖ'nün yargı içerisindeki kriptoları eliyle yapılacak eyleme muhalif partiler de destek verecekti ancak erken seçim kararıyla bu oyun bozuldu. Elbette 17-25 ve 15 Temmuz ihanet girişimlerindeki kadar güçlü değiller. Bunun farkındalar ancak daha 11-12 yaşından itibaren tüm dünyası Fetullah Gülen ve onun fikirleri ile örülen örgüt mensupları Pensilvanya'dan gelecek emirle böyle bir girişimde bulunma konusunda tereddüt göstermez."

İTİRAFLARDAN KORKUYORLAR

"FETÖ'nün en büyük korkusu itirafçı sayısının artması. Bu sebeple de sayının artmaması için her yolu deniyorlar. İstinaf mahkemelerine büyük önem veriyorlar ve etkin pişmanlığın önünü kesmek için olağanüstü çaba sarf ediyorlar. Devletimizin bu konuya çok dikkat etmesi gerekiyor. Bu konuda çok ince taktikler kullandıklarını söyleyebilirim. Ayrıca Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, HSYK, YSK gibi adli kurumlarda FETÖ artığı isimlerin görev yapmaya devam ettiğini çok net söyleyebilirim. Bunun yanında siyasette de milliyetçilik maskesi kullanan birçok örgüt üyesinin şu an İyi Parti saflarında yer aldığını biliyorum."

SEÇİM
Meral Hanım bu ne!

SEÇİM
SP'nin oyları doğrudan CHP'ye