'CHP'yi FETÖ'yle birlikte bize yumruk atarken bulduk'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'erken seçim' kararının ardından ilk mitingini İzmir'de düzenledi. 24 Haziran'daki seçimlerde İzmir'in 'şahlanışın sembolü' olacağına dikkati çeken Erdoğan, "Bugüne kadar İzmir'e kendimizi tam olarak anlatamadığımızı düşünüyorum. İzmir'le bu defa aramızdaki bütün perdeleri kaldıracağız, zincirleri kıracağız" dedi. Erdoğan konuşmasının bir bölümünde İbrahim Tatlıses'i de sahneye davet etti ve Tatlıses ile alandaki on binler 'Yaylalar' türküsünün Afrin versiyonunu birlikte okudu.

Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'erken seçim' kararının ardından ilk mitingini İzmir'de düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugüne kadar İzmir'e kendimizi tam olarak anlatamadığımızı düşünüyorum. İzmir'le bu defa aramızdaki bütün perdeleri kaldıracağız, zincirleri kıracağız. İzmir Gazi Mustafa Kemal'in şehridir.

"İzmir, şahlanışın sembolü olacak"

İzmir AK Parti iktidarlarının diriliş hamlelerine şahitlik etmiştir. İzmir inşallah, 24 Haziran'da şahlanışın sembolü olarak da tarihe geçecektir. Benim 2023 hedeflerine birlikte yürümek istediğim İzmir karşımda.

Korku ve tahrik siyaseti ile İzmir'in üstüne karabasan gibi çökenler bu şehre ne vermiştir? AK Parti 15 yılı geride bırakan yönetimleri süresinde İzmir'e neler yaptı. AK Parti yönetimlerinin İzmir'e en küçük bir zararı, baskısı olmuş mudur? Biz demokrasinin bu ülkede tüm vatandaşlarımızın hakkı olduğunu söylemek suç mudur?

"Herkesin kalkınmasını sağlamak suç mudur?"

Vatandaşlarımız hangi kesimden olursa olsun, bunları savunmak suç mudur? Türkiye'nin bütün şehirlerini, tüm bireyleri ile kaldırmak, herkesin kalkınmasını sağlamak suç mudur? Bunlar suçsa, bizim suçumuz çok büyük. Türkiye'yi 15 senede 3 kat büyüttük.

Türkiye'yi bir avuç seçkin için değil, herkes için güvenli ve yaşanabilir hale getirdik. İzmir'in oylarına ipotek koyanlar ne yaptı? İzmir için en ufak bir proje yapmayanlar, ihanetlerini laiklik altında saklıyorlar. Partimizin programında laikliği teminat gördüğümüz açıkça yazıyor. Biz ısrarla birilerinin yaptığı gibi, sürekli laikliğin din düşmanlığı gibi yorumlanmasına ve örselenmesine karşı çıktık.

"CHP'yi FETÖ ile bize yumruk atarken bulduk"

CHP'yi FETÖ ihanet örgütünün yanında bize karşı yumruk atarken bulduk. 15 Temmuz'da havalimanına indiğimde Bay Kemal çoktan inmiş, tankların önünden ona yol açmışlar o da gitmiş.

Sayın Başbakan'ın Ilgaz Tüneli'ne saklandığını söylüyorlar. Tünel bulsa saklanacakların başında sizin başınızdaki adam geliyor. Saklanacak tünel bulamadı, belediye başkanının evine gitti. Bizim Rabbimize verilecek bir canımız var. Vakti gelince onu vermemizi biz değil, Rabbim takdir eder.

İzmir'in artık CHP'nin ilkesiz ve omurgasız siyasetine teslim olmayacağına inanıyorum. 24 Haziran, Türkiye ile birlikte İzmir için de bir milat olacaktır.

"Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız"

CHP aynı zamanda PKK'dan PYD'ye kadar ülkemize kurşun sıkan ne kadar terör örgütü varsa sözcüsü durumundadır. Afrin'e gitmeyin dedi, nasıl gitmeyelim. Sürekli taciz ateşi var, zulm var. Ona kalsa Gabar'a, Cudi'ye gitmeyin, bırakın der. Bay Kemal karışma, biz bu topraklarda en ufak bir parselasyona izin vermedik vermeyeceğiz. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 305 oldu. Kuzey Irak'ta 372, yurtiçinde ise 281 terörist etkisiz hale getirildi. Bay Kemal, bırakalım mı? Bırakmayacağız. Biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız.

"Vekilleri pazarlayan bir Genel Başkan olamazsın"

Öyle bir tezgah kurmuşlar ki birisi 'oradan sar bana 15 vekil' diyor, daha sözü bitmeden öbürü 15 vekili veriyor. Bakıyorum Meclis'te sıralarda otururken bu adamlar ağlıyor. Çünkü sen onları kendi evlerinden gönderdin. Böyle bir demokrasi olur mu? Bu, milli iradeye bir saygısızlıktır. Sen Genel Başkan olabilirsin, ama bu vekilleri pazarlayan bir Genel Başkan olamazsın. Tarih bunu Güneş Motel'de yazmıştı, şimdi bir kez daha Bay Kemal ile yazdı.

"Oyuncak sipariş etseniz bu kadar hızlı olmaz"

İnternetten oyuncak sipariş verseniz, bu kadar hızlı olmaz. Ülkeye de Meclis'e de o garip vekillere de yazık. Bunlar siyaseti millet için değil, içerideki ve dışarıdaki Soros'lar için yapıyorlar, onların talimatları için yapıyorlar.

Tatlıses sahnede

Konuşmasının bir bölümünde AK Parti'den İzmir Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan İbrahim Tatlıses'i sahneye çağıran Erdoğan, Tatlıses ile sohbet etti.

Erdoğan ile anısını anlatan Tatlıses, "Oğlum İdo, henüz bebekken evimizde doğalgaz yoktu. O zaman Cumhurbaşkanımız, İstanbul'da Belediye Başkanı idi. Aradım kendisini. Durumu izah ettim. Bana hemen arayacağım seni deyip, 10 dakika sonra döndü. Ve iki ay içinde hemen bağlantılar yapıldı, İdo üşümekten kurtuldu. Böyle bir Cumhurbaşkanımız var.

İbrahim Tatlıses daha sonra sahnede 'Yaylalar' türküsünün Afrin versiyonunu miting alanındaki on binlerle birlikte okudu.

"Tayyip yürüdü, o da yürüdü arkasından"

Biz sanatçılarımızla birlikte bir olduk, iri olduk, diri olduk. O da gidecekmiş diye duyduk, gitsin dedik. Bizim kadar gidemese de gitti. Tayyip yürüdü, o da yürüdü arkasından. AK Parti'nin seçim başarıları anasının ak sütü gibi helaldir. Biz de onlar gibi 5 dönüm bostan yan gel yat Osman desek, milletimiz bize de kapıyı gösterir. Şu susuz İzmir'e suyu getiren biziz ya. Talimat verdim DSİ'ye suyu getirdik ya. Kurumuş Ödemiş'deki ovayı biz suladık ya. Biz dertliyiz ya.

"İzmir, 24 Haziran'da tarih yazmaya hazır mı?"

İzmir, 24 Haziran'da tarih yazmaya hazır mı? İzmir, 24 Haziran'da kendi iradesini 'çantada keklik' gören isimlere haddini bildirmeye hazır mı? İzmir, 24 Haziran'da üzerine biçilen gömleği yırtıp atmaya hazır mı?

Biz hep eser siyaseti yaptık. Geçtiğimiz 15 yılda yaptığımız 50 milyar liralık yatırımları İzmir'i adeta ihya ettik, kadim tarihine yakışır bir hala kavuşturduk."