Akın akın Bosna’ya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Mayıs’taki Bosna mitingi için Avrupa’nın dört bir yanından bu ülkeye gurbetçi akını yaşanıyor. Avrupa seçim başlangıç işaretinin verileceği mitinge 10 binin üzerinde Türk vatandaşının katılması bekleniyor.

Yeni Şafak Yasemin Asan
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenecek mitinglerle seçmenle buluşacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rotasını yurt dışına da çevirecek. Avrupa’da AK Parti ve bakanlara yönelik ardı ardına gelen antidemokratik engellemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bosna-Hersek’te gerçekleştireceği yurt dışı mitinge Avrupa’da yaşayan 10 binden fazla Türk vatandaşının katılımı bekleniyor.

TREN, UÇAK VE BİSİKLET

Dev 20 Mayıs buluşmasına katılacak gurbetçilerin otobüs, tren, uçak ve otomobillerin yanı sıra bisikletlerle de Bosna’ya gideceği öğrenildi. Avrupalı Türkler, bin 500-2 bin 500 km’lik yol kat ederek mitinge ulaşacak. Bosna-Hersek'te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa’nın birçok ülkesinden gelecek vatandaşlarla buluşacağı salon toplantısının sloganı “İlk günkü aşkla" ve" Avrupa’dan dünyaya” sloganı olarak belirlendi. Erdoğan’ın büyük bulaşmada Avrupa ülkelerine net mesajlar vermesi bekleniyor. Vizelerin kaldırılması, gümrük birliğinin güncellenmesi, mali işbirliğinin derinleştirilmesi gibi yeni inisiyatiflerle Türkiye-AB ilişkilerinde pozitif gündemi güçlendirme hedefi ifade edilecek.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Erdoğan, Türkiye’nin yürüttüğü terörle mücadelenin Avrupa güvenliğine katkısını da vurgulayacak. Bu çerçevede göçten ve terörden korkan Avrupa’ya Türkiye’nin, Suriye, Irak gibi bölgesel krizlerde üstlendiği insani ve stratejik sorumluluğa değinecek. Türkiye’nin, DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ terör örgütleri ile mücadelesine devam edeceği mesajı verilecek. Avrupa Birliği’nden de tüm terör örgütleri ile ayrım yapılmaksızın mücadele noktasında gerekli destek beklendiği ifade edilecek.

SEÇİM
Faiz kötülüğün anası babası

SEÇİM
Dev buluşma Bosna’da