Samsun Terme 2. Tur Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023

28 Mayıs 2023 Samsun Terme Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları ve Cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları belli oluyor. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan % 49,5 oy alırken Kılıçdaroğlu %44,9 oy aldı. Adaylardan birinin % 50 + 1’e ulaşamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmen 28 Mayıs 2023 pazar günü, sabah saat 08.00’de oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işlemi ise saat 17.00’de sona erdi. Peki Terme Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranı kaç? 2.tur Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları YSK'dan gelen verilerle anbean Yeni Şafak seçim sayfasında.

Samsun Terme Seçim Sonuçları 2023

Türkiye 2023 2. tur seçimleri için 28 Mayıs Pazar günü sandık başına gidiyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından il il açıklanacak. 2023 Samsun Terme Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Samsun Terme 2. Tur Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Oy Nasıl Kullanılır?

Seçimde kimler oy kullanamaz?

18 yaşı doldurmayan kişiler,

Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,

Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.

Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,

Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

Hangi durumlarda oylar geçersiz sayılır?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

Seçmen sorgulama nasıl yapılır?

Seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı, kayıtlı iseniz hangi adres ile kayıtlı olduğunuzu Seçmen Sorgulama portalının "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" bölümünden, mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından veya e-Devlet kapısından ya da YSK çağrı merkezinden(4449 975) öğrenebilirsiniz.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı seçim sonuçları Türkiye geneli

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan % 52,6, Muharrem İnce % 30.6, Selahattin Demirtaş %8.4, Meral Akşener % 7.3, Temel Karamollaoğlu % 0.9, Doğu Perinçek % 0.2 oranında oy aldı.

24 Haziran 2018 Milletvekili seçim sonuçları Türkiye geneli

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilen 27. dönem milletvekili seçim sonuçlarına göre, AK Parti % 42.6, CHP % 22.6, HDP % 11.7, MHP % 11.1, İYİ Parti % 10 oranında oy aldı. Milletvekili seçim sonuçlarına göre AK Parti 295, CHP 146, HDP 67, MHP 49, İYİ Parti 43 milletvekili kazandı.

Samsun Terme ilçesi hakkında genel bilgiler

Samsun'un ilçelerinden biri olan Terme, Karadeniz'in doğusunda yer almaktadır. İl merkezine yaklaşık 68 kilometre uzaklıkta olan Terme, Samsun'un en büyük ilçelerinden biridir.

Terme ilçesinin tarihi, antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Bölgede yapılan arkeolojik kazılar sonucunda, Hitit, Pers, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar ortaya çıkarılmıştır. İlçenin adının, Roma döneminde 'Termessos' olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Terme, Samsun ilinin doğusunda yer almaktadır. Denize kıyısı bulunan Terme, Karadeniz kıyı şeridinde uzanır. Terme ilçesi, Kuzey Anadolu Dağları'nın uzantısı olan Canik Dağları eteklerinde konumlanmıştır. İlçe toprakları, genel olarak dağlık ve engebelidir. Terme ilçesi, doğal güzellikleri ile de öne çıkmaktadır. İlçe sınırları içerisinde Terme Çayı, Kocaman ve Kızılırmak dereleri bulunmaktadır.

Terme ilçesi, 60 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şu şekildedir: Adatepe Mahallesi, Akkavak Mahallesi, Akkışla Mahallesi, Akören Mahallesi, Aktaş Mahallesi, Alacamescit Mahallesi, Alibeyköy Mahallesi, Arapçiftliği Mahallesi, Arılık Mahallesi, Arslanpınar Mahallesi, Atakum Mahallesi, Ayaz Mahallesi, Aynalı Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Bağlıca Mahallesi, Bıyıklı Mahallesi, Büyükhacıömer Mahallesi, Çağlayan Mahallesi, Çamlıbel Mahallesi, Çavuşlu Mahallesi, Çetinköy Mahallesi, Çifte Mahallesi, Dadağlı Mahallesi, Damlacık Mahallesi, Dikbıyık Mahallesi, Emir Mahallesi, Gökçeçiftlik Mahallesi, Güneykent Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi, Hacıhasan Mahallesi, İhsaniye Mahallesi, İncirli Mahallesi, İskender Mahallesi, Kalaycı Mahallesi, Karacaören Mahallesi, Karacarlı Mahallesi, Karasalıh Mahallesi, Karatepe Mahallesi, Kavakçiftliği Mahallesi, Kavaklıdere Mahallesi, Kavakpınar Mahallesi, Kılçak Mahallesi.

Samsun Terme ilçesinin 2020 yılı TÜİK verilerine göre nüfusu 26,031'dir.

ÖZGÜN
Samsun Bafra 2. Tur Seçim Sonuçları Oy Oranı 2023

ÖZGÜN
Samsun Tekkeköy 2. Tur Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023