Sakarya ilçeleri ve köyleri

Sakarya, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Kuzeyde Karadeniz, batısında Kocaeli ve Bursa, doğusunda Düzce ve güneyinde de Bolu ile Bilecik illeri yer almaktadır. İl merkezi Adapazarı'dır. Peki Sakarya ilçeleri hangileri? İşte Sakarya köyleri ve ilçe isimleri.

Sakarya ilçeleri ve köyleri

Sakarya, Marmara Bölgesi'nin kuzeybatısında yer alan ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilimizdir. Sakarya'nın şehir merkezine ve büyük ilçelerine ek olarak, doğayla iç içe bir yaşam sunan birçok köy de bulunmaktadır. Bu köyler, şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir tercih olabilir.

Doğal Güzellikler: Sakarya köyleri, yemyeşil ormanları, tertemiz havası ve berrak suları ile doğa severler için bir cennet gibidir. Bu köylerde doğa yürüyüşleri, kamp, piknik gibi aktiviteler yapabilir, şehir hayatının stresi ve yorgunluğundan uzaklaşabilirsiniz.

Sakarya ilçeleri

Sakarya Köyleri

Akyazı Köyleri

Arifiye Köyleri

Erenler Köyleri

Ferizli Köyleri

Geyve Köyleri

Hendek Köyleri

Karasu Köyleri

Kaynarca Köyleri

Kocaali Köyleri

Pamukova Köyleri

Sapanca Köyleri

Serdivan Köyleri

Söğütlü Köyleri

Taraklı Köyleri

Sakarya'da gezilecek yerler

Sapanca: Sakarya'nın en popüler turistik destinasyonlarından biri olan Sapanca, gölü ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçedir. Sapanca'da birçok köy bulunmaktadır. Bu köylerden bazıları şunlardır:

Sakarya’da en çok tercih edilen yerlerinden biri olan Maden Deresi, sarp kanyonların içinden meşe ve kavak ağaçları arasından akarak kartpostal güzelliğinde manzaralar oluşturuyor.

Sakarya'nın kalbi olarak kabul edilen ve günün 24 saati ayakta olan Çark Caddesi, Sakarya’nın merkezi ilçesi Adapazarı'nda yer alıyor.

Çam ormanları ile çevrili dağlar arasında yer alan Akyazı ilçesi, hem yemyeşil yaylaları hem de kaplıcalarıyla doğa ve sağlık turizmi yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanan zengin bir tarihe sahip Pamukova; tarihi yapıları, doğa harikası şelaleleri ve güzel yaylalarıyla her sene binlerce kişiye ev sahipliği yapıyor.

Sakarya merkezine sadece 7 kilometre uzaklıkta yer alan ve toplu taşıma araçları veya minibüslerle her saat kolayca ulaşabileceğin Arifiye Gölya Tabiat Parkı, Sakarya Nehri kıyısında 350 dönümlük geniş bir alana yayılıyor.

Poyrazlar Gölü, doğal güzelliği ve kuş çeşitliliği ile bilinen bir tabiat parkının içerisinde yer alır. Gölün Sakarya merkezine uzaklığı yaklaşık 8 kilometre.

ÖZGÜN
İstanbul Çatalca köyleri: Çatalca'da gezilecek yerler

ÖZGÜN
İstanbul Silivri köyleri: Silivri’de gezilecek yerler