Roblox açılacak mı, ne zaman açılacak? Roblox erişim engeli hakkında yeni gelişmeler

Türkiye'de yaklaşık 15 milyon kullanıcısı bulunan Roblox'a 7 Ağustos 2024 tarihinden itibaren erişim sağlanamıyor. Discord platformunun 8 Ekim'de erişim engeli getirilmesi ile Roblox'a getirilen erişim engeli tekrar gündeme geldi. Roblox açılacak mı, ne zaman açılacak? İşte 9 Ekim 2024 Roblox erişim engeli hakkındaki son gelişmeler...

Roblox

Roblox son dakika gelişmeleri yakından mercek altına alınıyor. Çevrimiçi oyun ve oyun geliştirme platformu olan Roblox'a 7 Ağustos'tan itibaren erişim sağlanamıyor. Bugün platforma girmek isteyip de giremeyen kullanıcılar "Roblox ne zaman açılacak, erişim yasağı ne zaman kalkacak?" sorusunu gündeme taşıdı. Bu noktada Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. İşte, detaylar...

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK? (9 EKİM 2024)

BTK ve ilgili mercilerden yapılan resmi bir "Roblox ne zaman açılacak?" açıklaması bulunmamaktadır. Ancak, platformun yetkilileri ile Türk yetkililer arasında süren görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, Roblox’un kısa bir süre içinde yeniden erişime açılabileceği tahmin edilmektedir.

ROBLOX NEDEN YASAKLANDI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, Anayasamız gereği çocukların korunmasının devletin birincil sorumluluğu olduğunu ifade etti. Tunç, Roblox'a getirilen erişim engelinin gerekçesi olarak, platformda çocuk istismarına yol açabilecek içeriklerin bulunmasını gösterdi.

ROBLOX NEDİR?

Roblox, 2006 yılında Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi oyun platformudur. Bu platformda, Lua programlama diliyle yapılmış birçok oyun bulunur ve kullanıcılar bu oyunları popülerlik sırasına göre oynamaktadır.