Savaşın içinde başlayan hayır

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 9 yıl önce yaşanan DEAŞ saldırıları döneminde mezhep farkı gözetmeksizin birlikte yaşama kültürünü geliştirmek için açılan “Çorbahane Aşevi” Ramazan’da da yoksulların iftar adresi olmayı sürdürüyor.

Esmanur Hangül
Savaşın içinde başlayan hayır.

Irak’ın başkenti Bağdat’ın kadim bölgelerinden Azamiye’de bir grup gönüllü genç tarafından 2014’te terör örgütü DEAŞ saldırıları sırasında kurulan aşevinde, savaştan kaçan iç sığınmacılara hayır yemekleri dağıtılıyordu. Azamiye’deki aşevi bugün sadece sığınmacılara değil ülkenin tüm kesimlerinden yoksul insanlara kapılarını açıyor. Çorbahane Aşevi’ne destekte bulunanlardan 49 yaşındaki Aziz Casim, bu hayır lokantasında hiçbir ayrım gözetmeden tüm yoksullara sıcak yemek çıktığını söyledi.

BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEK İÇİN

Casim, “Bu aşevi, o dönemki mezhepçiliği bertaraf etmek ve Iraklılar arasında birlikte yaşama kültürünü geliştirmek için sadece Azamiye değil Irak’ta geliri düşük ve yoksul tüm insanlar için kuruldu. Burası, Şeyh Abdullah el-Basri ve Şeyh Muhammed Semir el-Ubeydi gibi mezhep farkı gözetmeyen hayırsever insanların eliyle oluşturuldu” dedi. Aşevinin bulunduğu Azamiye bölgesinde hayırseverlerin yardımıyla ihtiyaç sahiplerine her gün iftar yemeği verildiğini aktaran Casim, Ramazan ayı dışında haftanın 5 günü gene yoksul ailelere kahvaltı ve öğle yemeği dağıtıldığını dile getirdi.

Hiçbir bağlantımız yok

Çorbahane Aşevi’nin aşçısı Ziya Muhlif yoksulların iftar adresi olan aşevinin kuruluş sürecini şöyle anlattı: “Burası öncesinde küçücük bir yerdi; çorba ve yumurta pişirilip DEAŞ savaşında Bağdat dışından gelen sığınmacılara dağıtılıyordu.. Aşevini hiçbir siyasi taraf, parti ve kişiyle bağı olmayan hayırseverler destekliyor. Bizler de 3 kişi mutfakta gönüllü olarak sabahtan akşam geç saatlere kadar çalışıyoruz.”

RAMAZAN
Hayırlı vasiyet

RAMAZAN
Müslümanlar iftar sofrasına Almanları davet etti: Oruç haksızlığa karşı kalkan olabilmeli

RAMAZAN
Sultanahmet bayramda açılacak