Ordu  Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Ordu Seçim

Ordu Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları. Ordu il ve ilçelerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için kimlere ne kadar oy geldi? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 İşte adayların aldıkları oy sayısı ve oy oranları. Ordu Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? Tüm detaylarıyla Ordu Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018 Ordu seçim sonuçları sayfamızda.

Yeni Şafak
24 Haziran 2018 Ordu ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.

Ordu Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Ordu ili ve ilçelerinin sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Tüm dünya için Ordu için en fazla merak edilen seçimlerden biri Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Ordu halkı seçim için erken saatlerde sandık başına gitti. Bazı adaylar ikinci tura kalmayı planlarken bazıları ise ilk turda Cumhurbaşkanı olup yeni hükümeti kurmak istiyor. Cumhurbaşkanı adayları Ordu'dan kaç oy aldı? Çoğunluğu sağlayan kim oldu? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 Ordu'nun tüm detayları Ordu Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran 2018 seçim sayfamızda!

Ordu, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık otuzuncu şehri. 2016 itibarıyla 750.588 nüfusa sahiptir.[2] Karadeniz Bölgesinde,Doğu Karadeniz'de yer alan ilin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Tokat ve Sivas illeri, batısında Samsun, doğusunda Giresun ili vardır. Büyükşehir statüsünde olan Ordu ili, 19 ilçeden oluşmaktadır. Yüz ölçümü bakımından en büyük 57. ildir.

Osmanlı döneminde, 1920 yılında, bağlı olduğu Trabzon Vilayeti'nden ayrılmış, 4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 741 mahalle bulunmaktadır. İl merkezinden doğuya gidildikçe Gülyalı, batıya sahil kara yolundan gidildikçe Perşembe, otobandan gidildikçe Fatsa ilçelerine ulaşılır.

Cumhurbaşkanlığına bağlı 8 başkanlık olacak

Yeni yönetim modelinde Cumhurbaşkanlığına bağlı başkanlıklarla güçlü koordinasyon ve verimli yönetim sağlanacak.

Oluşturulacak Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile bütçe planlaması ve yönetimi daha verimli hale getirilecek, bütçe performansı yakından izlenecek. Bütçe yönetimi daha verimli hale getirilerek, bütçe disiplini pekiştirilecek ve yapısal reformlar hızlanacak.

Kurulacak "İletişim Başkanlığı" ile Türkiye'nin marka değeri daha da yukarı taşınacak.

Bu çerçevede Türkiye'nin tezleri sade, net ve güçlü şekilde sunulacak. Geleneksel ve yeni iletişim kanalları aktif kullanılarak, stratejik ve kapsayıcı bir iletişim sağlanacak. Ön alıcı (proaktif) iletişim ile yalan haber ve algı operasyonlarının engellenmesi sağlanacak.

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) yeni sistemdeki adı "Milli İstihbarat Başkanlığı" olacak.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde olacak Savunma Sanayii Müsteşarlığı da başkanlığa dönüştürülecek.

Kurullar eliyle terör sorunu çok yönlü ele alınacak ve daha etkin terörle mücadele sağlanacak. Sosyal hizmetlerden savunma sanayine kadar kapsayıcı politikalar geliştirilecek.

Yeni sistemle Cumhurbaşkanlığına bağlı başkanlıklar şunlar olacak:

Daha az bürokrasi, daha hızlı karar alma süreci

Yeni sistemin dikkat çeken önceliklerinden biri de bürokrasi ve karar alma süreci olacak.

Bürokraside kademeler azaltılarak görev alanları netleştirilecek ve yetki karmaşasının önüne geçilecek.

İnsan kaynağının etkin ve verimli kullanılması amacıyla insan kaynağı merkeze alınacak.

Türkiye'nin insan kaynakları envanteri oluşturularak yetenekler keşfedilip, "Genç Yetenek Projeleri" başlatılacak.

Bu kapsamda tersine beyin göçü projeleri sistemli hale getirilerek, kamu çalışanlarının performansını ve memnuniyetini artıracak projeler hayata geçirilecek.