2023 Mühendis maaşları: Temmuz zammı sonrası Mühendis maaşı ne kadar?

Temmuz ayıyla birlikte mühendis maaşı araştırmaları hız kazandı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte en çok araştırılan konulardan biri memur maaşlarına yapılacak zam miktarı oldu. Binlerce mühendis maaşlarına yapılacak zam miktarını yakından takip ediyor. 6 aylık enflasyon oranına göre memurların ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 17,55 oldu. Peki, zamlı mühendis maaşları ne kadar olacak, kaç TL? En düşük mühendis maaşı ne kadar oldu? İşte yeni mühendis maaş 2023 Temmuz!

Mühendis maaş zammı

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına gelecek zam miktarı netleşmeye başladı. TUİK tarafından açıklanan verilere göre, enflasyon aylık bazda 3.92 olurken yıllık bazda 38.21 seviyesinde çıktı. Böylelikle memur maaşlarına gelecek zam ile birlikte maaşların daha refah payı hesaba katılmadan maaşların 22 bin lirayı geçmesi bekleniyor. Kamuda çalışan memurlar da maaşlarına gelecek zammı araştırmaya başladı. Peki, mühendis maaşı temmuz zammı 2023 ne kadar, kaç TL olacak?

Temmuz zammı sonrası Mühendis maaşı ne kadar?

TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra Mühendis maaşı 21.295 liradan 33.122 liraya yükselmiş oldu.

En düşük memur maaşı 22 bin lira oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Bu kapsamda, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine TBMM'de başlanacak. Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek.

Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.

En düşük memur emekli aylığı ise 7 bin 901 liradan 9 bin 288 liraya yükselecek.

ÖZGÜN
2023 Teknisyen maaşı ne kadar oldu? Yeni başlayan tekniker maaşları

ÖZGÜN
Doktor maaşı ne kadar oldu? 1/4 derece ile pratisyen doktor aylığı

ÖZGÜN
Memurlara seyyanen zam artışı ne kadar?

ÖZGÜN
2023 Bekçi maaşları ne kadar oldu? Zam sonrası güncel bekçi memur maaşları

ÖZGÜN
Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?

EKONOMİ
Bedelli askerlik ne kadar kaç para olacak: MSB kaynakları yeni rakamı duyurdu