Muğla'da fabrika yangını - Muğla haber

Muğla'nın Milas ilçesinde deniz ürünleri paketleme tesisinde çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Muğla'daki yangından en son gelişmeleri ve güncel haberleri yenisafak.com'dan görebilirsiniz.

Yeni Şafak

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesi'nde, su ürünleri firmasına ait bir deniz ürünleri paketleme tesisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Milas-Bodrum Havalimanına çok yakın bir yerde bulunan tesisteki yangına, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 yangın söndürme uçağı müdahale ediyor.

Yangın henüz kontrol altına alınamazken, fabrikadaki işçiler can güvenliği nedeniyle tahliye edildi.

Muğla'dan diğer haberler

Muğla'da kayalıklara düşen paraşütçü kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde havalanırken paraşütü kapanan ve kayalıklara düşen kişiyi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kurtardı.

Tatil için ilçeye gelen Ahmet Tanju Kuzu (51) yamaç paraşütü yapmak için Ölüdeniz Mahallesi'nin yaklaşık 700 metre üstündeki tarihi Likya Yolu'na çıktı. Kuzu, hazırlıklarını tamamladıktan sonra tekli uçuş yapmak üzere harekete geçti.

Havalandığı sırada paraşütü kapanan ve sağ kanadı yakındaki bir ağaca takılan Kuzu, yaklaşık 30 metre aşağıdaki kayalıklara düştü. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve hareket edemeyen Kuzu, telefonla arkadaşını arayarak düştüğünü söyledi.

Arkadaşının 112 Acil Servisi ekiplerine durumu bildirmesi üzerine olay yerine ulaşan ekipler, Kuzu'ya ilk müdahaleyi yaptı. Kuzu'nun bulunduğu yerin sarp olması nedeniyle UMKE'den yardım istendi. Düştüğü yerden sedyeye alınan Kuzu, 30 metre yukarıya, atlayış yaptığı yere kadar taşındı.

Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılan Kuzu'nun sağ kolunun kırık olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Muğla'da 210 FETÖ'cü öğretmen meslekten atıldı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında OHAL kapsamında Muğla genelinde görev yapan 211 öğretmen öğretmenlikten atıldı. Atılan öğretmenlerden birisinin İl milli Eğitim müdürlüğü bünyesinde şef olduğu öğrenildi.

Son çıkan OHAL KHK kapsamında öğretmenlik mesleğinden atılan öğretmenlerin listesi Resmi Gazete yayımlandı. Yayımlanan listedeMuğla'da 211 öğretmen yer alıyor. Buna göre öğretmenlikten atılanların ilçelerdeki dağılımı şu şekilde oldu. Bodrum 4, Büyükşehir 1, Dalaman 11, Fethiye 61, Kavaklıdere 5, Köyceğiz 14, Marmaris 6, Menteşe 34, Milas 20, Ortaca 4, Seydikemer 25, Ula 3 ve Yatağan'da 23 kişi.

Muğla'da FETÖ kapsamında öğretmenlikten atılmayan tek ilçenin Datça ilçesi olduğu görülürken, en gerçekleştiği ilçe 61 kişi ile Fethiye oldu.

Muğla'nın Milas ilçesinde deniz ürünleri paketleme tesisinde çıkan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Muğla'daki yangından en son gelişmeleri ve güncel haberleri yenisafak.com'dan görebilirsiniz.