2023 Muğla Ramazan Bayram Namazı Saat Kaçta?

Muğla bayram namazı saati, Ramazan Bayramı sevincinin yaşanmasıyla birlikte gündeme geldi. Muğla bayram namazı saati de netlik kazandı. Muğla’da yaşayan vatandaşlarımız, 21 Nisan Cuma sabahı camilere akın ederek cemaatle bayram namazını büyük bir huşu ile kılacak. Diyanet'in yayımladığı 81 il namaz vakitleri ile birlikte Muğla bayram namazı saati de netlik kazandı. Buna göre, Ramazan Bayramı namazı Muğla’da 06.55’te kılınacak. Peki bayram namazı kaç rekat? Bayram namazı nasıl kılınır? İşte Ramazan Bayram namazı kılınışı.

Muğla bayram namazı saati

, Muğla’da oturan vatandaşların gündeminde yer almakta. On bir ayın Sultanı Ramazan ayının ardından 21 Nisan Cuma günü itibariyle İslam aleminde ve ülkemizde Ramazan Bayramı heyecanı yaşanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan güncel namaz vakitleri tüm illerin ve Muğla bayram namaz vakitleri de belli oldu. Peki Ramazan Bayramı Muğla’da saat kaçta kılınacak?

Muğla Bayram Namazı Saati Kaç?

Diyanet'in paylaştığı bilgiye göre, Muğla’da Ramazan Bayramı namazı saat 06.55’te kılınacak.

Muğla Namaz Saatleri

Muğla namaz saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmektedir. Diyanet’in verilerine göre Muğla namaz vakitlerine yenisafak.com’un aşağıda yer alan bağlantısı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bayram namazı kaç rekat?

Ramazan Bayramı'nın gelişiyle birlikte Bayram namazı 81 ilde eda edilecek. Bayram namazı 2 rekat olarak bayramın ilk günü kılınacak.

Bayram namazı nasıl kılınır?

Bayram namazı vakti ne zaman?

Bayram namazının vakti, güneşin doğuşu sırasındaki kerâhet vaktinin çıkmasından sonradır. Bir mazeret sebebiyle bir beldede bayram namazı birinci gün kılınamamışsa, ramazan bayramı 2. gün, kurban bayramı ise 2. gün yine kılınamazsa 3. gün kılınabilir. Ancak bayram namazı özürsüz olarak terkedilmişse artık kılınmaz, kurban bayramı ise kerâhetle birlikte 2. veya 3. gün kılınabilir.

Geç kalınan bayram namazı nasıl nasıl kılar?

Cuma namazına imam selâm vermeden önce yetişen kimse cuma namazına yetişmiş olur. Bu kişi imamın selâm vermesinden sonra namazını kendisi tamamlar. İmamın selamından sonra camiye gelen kimse, Cuma namazını değil öğle namazını kılar (Kâsânî, Bedâiu's-Sanâi', Beyrut, 1982, I, 267).

Buna göre Cuma namazının bir rekâtına yetişen kişi imamın selamından sonra, ayağa kalkarak bir rekât daha kılar ve selam verir. Kendi başına kıldığı bu rekâtta da besmele, Fatiha ve zammı sure okur. İmama teşehhüdde yetişmiş olan imamın selamından sonra ayağa kalkar ve iki rekât kılarak selam verir. Böylece cuma namazını tamamlamış olur.

Malikî ve Şâfiîlere göre ise, cumaya yetişmiş sayılabilmek için en az bir rekâtı imamla birlikte kılmak gerekir. Buna göre, imam ikinci rekâtın rükûundan doğrulduktan sonra yetişerek uyan kimse, namazını öğle namazı olarak dörde tamamlar (Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, Dâru'l-Fikr, Beyrut, ts. , I, 296; Haraşî, Şerh, Beyrut, ts. , II, 84).

ÖZGÜN
2023 Muş Ramazan Bayram Namazı Saat Kaçta?

ÖZGÜN
Zekat ne zaman kimlere verilir? Diyanet yanıtladı