Kurban Bayramı ne zaman 2016? Kurban Bayramı yaklaştı!

2016 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı’na çok az bir süre kala vatandaşlar bir yandan da bayramın ne zaman olacağını araştırıyor. Diyanet tarafından da kurbanlık fiyatlarının açıklanmasının ardından Kurban Bayramı tatilinin kaç gün kaç olacağı hakkında da açıklamalar geldi. Peki 2016 Kurban Bayramı ne zaman ve tatil kaç gün olacak?

Yeni Şafak

2016 Kurban Bayramı tatili ne zaman ve kaç gün olacak? Bayrama çok az bir süre kala vatandaşlar bu soruların cevaplarını merak ediyorlar. Hazırlıklarına devam eden vatandaşlar, bir yandan kurbanlık fiyatlarını araştırırken bir yandan da Kurban Bayramı için tatil yerlerini araştırıyor. Peki Kurban Bayramı ne zaman ve kaç gün olacak?

ÖZGÜN
Kurban Bayramı ne zaman? 2016 Dini günler takvimine göre Kurban Bayramı tarihi

ÖZGÜN
2016 kurbanlık fiyatları belli oldu! Diyanet kurban fiyatlarını açıkladı

2016 yılı bayram tatilleri:

04 Temmuz 2016 Pazartesi Arefe

05 Temmuz 2016 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

06 Temmuz 2016 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

07 Temmuz 2016 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

11 Eylül 2016 Pazar Arefe12 Eylül 2016 Pazartesi Kurban Bayramı (1.Gün)

13 Eylül 2016 Salı Kurban Bayramı (2.Gün)

14 Eylül 2016 Çarşamba Kurban Bayramı (3.Gün)

15 Eylül 2016 Perşembe Kurban Bayramı (4.Gün)

02 Ekim 2016 Pazar Hicri Yılbaşı

11 Ekim 2016 Salı Aşure Günü

11 Aralık 2016 Pazar Mevlid Gecesi

Numan Kurtulmuş, "Bugün itibariye kamu görevlilerinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir. Senelik izinlerini tekrar kendi programlarına koyabileceklerdir. Bildiğiniz gibi bu yasak vatandaşlarımızı herhangi bir şekilde zor durumda bırakmak için değil, memurlarımızı zor durumda bırakmak için değil, özellikle FETÖ'ya karşı yapılan operasyonlarda tedbiren alınmış bir karardı. Bugün itibariyle bu kararı kaldırıyoruz" diye konuştu.

Kurban Bayramı

Kurban Bayramı günleri, Hz. İbrahim'in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla mübarek ve mukaddes topraklara geldikleri, tek parça örtülerine bürünerek her türlü ayrıştırıcılığı bıraktıkları, tek merkezde, Kâbe'de tavaf ettikleri, tek meydanda, Arafat'ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleridir.

Kurban Bayramı günleri aynı zamanda bütün müminlerin İbrahimî bir arayışla Rabbimizin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak Kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitlerdir.

Bu bayrama adını veren Kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilâhî emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakârlığın bir nişanesi, Allah'ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin hâl ile ifadesidir.

Kurban, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür.

Kurban, Allah'a, yüce ve ilâhî olan her şeye yakın olma arayışıdır. Nitekim Cenab-ı Hak, şöyle buyurur:

“Allah'a kurbanlarınızın ne etleri ulaşır, ne de kanları. Ona ulaşan takvanızdır..."

(Hac, 37)