KPSS başvuruları son gün ne zaman?

KPSS başvuruları son gün ne zaman? sorusunun yanıtını haberimizde sizlere sunuyoruz. ÖSYM'nin internet sayfası üzerinden yapılan başvuru işlemleri için yarın son gün. Orta öğretim ve ön lisans başvurularının kabul edildiği son günlerde 55 TL KPSS ücreti ödeyerek kayıt işlemi yapılabilir. Peki KPSS başvuru işlemleri ile ilgili ayrıntılar...

Yeni Şafak

KPSS başvuruları son gün ne zaman? Sınava başvuru işlemleri, 9-24 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59'da sona erecek olup başvuru süresi uzatılmayacaktır. KPSS sınav başvuru üceri 55 TL'dir.

* 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisansa son başvuru tarihi olan 24 Ağustos 2016 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramazlar.

* Başvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemez. MEB e-okul ile YÖKSİS'teki eğitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi okullarına/üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir. MEB e-okul ve YÖKSİS'te eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC hariç yurt dışı, askeri okul öğrencileri/mezunları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan YU numarası) adaylar), ÖSYM arşivinde de eğitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arşivindeki eğitim bilgilerinde düzeltme/değişiklik bulunanların bu bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerince değiştirilebilecek/düzeltilebilecektir.

* Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilerek bu adayların bina/salon atamaları yapılmaz ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmez.

* Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

KPSS'SİZ MEMUR ALMA NE ZAMAN YAPILACAK?

FETÖ darbe girişimi sonrası çok sayıda devlet memurları kurum ve kuruluşlardan ihraç edilmesinden sonra herkesin gözü kulağı 2016 sınavsız memur alımlarına çevrildi. KPSS olmadan memur olabilmek için geren iki kuraldan bahsediliyor. Bunlardan birisi ya çocuk esirgeme kurumunda büyümüş olmak diğeri ise sınavsız memur alımı yapan kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunmaktır. KPSS memur olma şartı olarak aramasa da belirli başlık dillerin bilinmesi, belli sertifikalara sahip olunması ve en önemlisi yapılacak olan mülakat sınavından geçilmesi gerekiyor.

PERSONEL ALIM YAPACAK KURUM VE KURULUŞLAR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 5 Bin Sözleşmeli Er Alımı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 45 Memur Alımı

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alımı 2016

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 32 Personel Alımı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 145 Memur Alımı

MKE Lise Mezunu 130 Kamu İşçi Personel Alımı

TÜBİTAK SAGE Personel Alımı 2016

CTE 3 Bin 721 Sözleşmeli Personel Alacak

Sosyal Güvenlik Kurumu 25 Sözleşmeli Personel Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü Düşük KPSS İle 10 Bin Memur Alacak

Adalet Bakanlığı 3 bin Hakim ve Savcı Adayı Alımı

15 Bin Öğretmen Alımı

DHMİ 2 Bin 850 Özel Güvenlik Görevlisi Alacak

15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurdu. Bununla ilgili başvurular da başladı. Başvuru için 2016 KPSS en az 50 puan almak şartı konuluyor. Sözlü sınavlar bu ay görev yerlerine gönderilecek. Başvurularda en fazla kontenjan 4334 ile sınıf öğretmenliğine ayrıldı...