Yeni Zelanda'da başbakan ve bakanlardan yüzde 20 korona kesintisi

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden Yeni Zelanda, örnek bir kararı hayata geçirdi. Başbakan Jacinda Ardern, ülkedeki üst düzey yöneticilerin maaşına 6 ay boyunca yüzde 20 kesinti uygulanacağını duyurdu.

Başbakan Ardern, maaşlardan kesinti kararını düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

Yeni Zelanda'da, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla Başbakan Jacinda Ardern dahil üst düzey kamu görevlilerinin maaşlarında kesintiye gidiliyor. Ardern, düzenlediği basın toplantısında, kabine üyelerinin ve hükümet birimlerinin başındaki yetkililerinin maaşlarında gelecek 6 ay boyunca yüzde 20 kesinti uygulanacağını duyurdu.

DÜNYA
Yeni Zelanda'da ilk koronavirüs vakası tespit edildi

"Hükümet görevlilerine teşekkür etti"

Yeni Zelanda Başbakanı, üst düzey hükümet görevlilerine maaş kesintisini kabul etmelerinden ötürü teşekkür ederek "Bu kesinti, hükümetin bütün mali durumunu değiştirmeyecek olsa da Kovid-19'un kökünü kazımak ve hayatlarımızı kurtarmak için birlik olduğumuz sırada her bir bireyin ve kurumun oynayacak rolü bulunduğunun onayı." ifadesini kullandı.

KORONAVİRÜS
Yeni Zelanda Başbakanı'ndan tartışılacak sözler: Koronavirüs önlemlerine uymayanlara "aptal" dedi

Trump'a tepki gösterdi

Ardern'in salgın konusunda erkenden attığı adımlar övgüyle karşılanıyor. Yeni Zelanda'da 9 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybederken, vaka sayısı 1386.