Van'daki gizli taziye çadırları ikinci dalgaya neden olabilir

Van'da koronavirüs tedbirlerine uyulmayıp, gizli taziyelerle toplanılması ve dışarıdan gelen vatandaşların da karantina kurallarını hiçe sayması nedeniyle vaka sayısı 600'ü buldu. Tüm uyarılara rağmen kentte vaka sayısının artması endişe yaratırken, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, "Sosyal izolasyon, maske kullanımı ve hijyen kuralına uyulmazsa, ikinci büyük dalgayı yaşayacak diye düşünüyorum" dedi.

Arşiv

Van'da koronavirüse karşı yeni normalleşme süreçlerinde alınan tedbirlere uyulmaması nedeniyle vaka sayılarında artık yaşandı. Diğer illerden gelip, 14 gün karantinada kalması gereken kişilerin bu kurala uymaması, toplu merasimler ve gizli kurulan taziyelerle bir araya gelinip sosyal mesafe kuralının da hiçe sayılması nedeniyle Van'da salgına yakalanan kişi sayısı 600'ü buldu.

KORONAVİRÜS
Van'da gizli taziye çadırı: Koronavirüs karantinasına alınan mahallede bir kişi öldü

KORONAVİRÜS
Taziye çadırı kurulan mahallede vaka sayısı 93'e yükseldi: Evler tek tek dolaşılıyor, test için örnek alınıyor

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/06/16/09/47/resized_643cc-22365a0a04fc6418c8fbb780d7a2e4bc3eb4c013.jpg

KORONAVİRÜS
Van'da bir taziye vakası daha: Virüs tespit edildi, mahalle karantinaya alındı

'İkinci dalga yaşanabilir'

İliklerden, sağlık çalışanlarının Covid-19 pandemisi süresince üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Van ili olarak bu duyarlılığı vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. Maalesef, daha öncelerde de Bilim Kurulu'nun uyardığı şekilde oluşabilecek ikinci dalgaları artık 'ilimizde yaşamaya başladık' diye değerlendiriyoruz. Bu anlamda sağlık çalışanları ve kentteki diğer kurumların çalışmalarının dışında en önemli nokta, vatandaşların kendi sosyal izolasyon kuralına uymaları, özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu zamanlarda hasta, ev ziyaretleri ile toplu merasimlere katılmamaları gerektiğini uzun süredir söylemekteydik. Maalesef, Van'da son bir haftada vaka sayılarında ciddi artışlar yaşamaya başladık. Bunu da hem ilimizin nüfus yoğunluğunun fazla olması, şehirleşme oranının belli noktalarda, lokalize olmuş olması, aynı zamanda da sosyal izolasyon kuralına uyulmadığına bağlıyoruz. Sosyal izolasyon, maske kullanımı ve hijyen kuralına uyulmazsa, Van 2'nci büyük dalgayı yaşayacak diye düşünüyorum"

KORONAVİRÜS
Tedbirlere uymayıp taziye çadırı kurmuşlardı: Ortanca mahallesi artık özgür

KORONAVİRÜS
Van'da muhtarın görevden uzaklaştırıldığı mahallede vaka sayısı 84'e çıktı