Van'da koronavirüs vakalarını gizleyen muhtar görevden alındı: Karantina kalksın diye İstanbul'dan gelenleri söylemedi

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Örmetaş Mahallesinde İstanbul'dan gelen bir kişide Kovid-19 tespit edilmiş ve mahalle karantinaya alınmıştı. Fakat mahallede yaşayan 8 kişinin daha koronavirüs olduğu anlaşılınca büyük bir skandal ortaya çıktı. Muhtar Mikail Duman'ın mahalledeki karantinanın kalkması için İstanbul'dan gelen Kovid-19'lu hastaları sakladığı belirlendi. Ekiplerden bilgi gizleyen ihmalkar muhtar Başkale Kaymakamlığı tarafından görevinden uzaklaştırılırdı. İstanbul'dan Van'a gelen ve içinde Kovid-19 taşıyan 4 yolcunun bulunduğu otobüsü Van Valiliğine bildirerek hastaların Erzincan'da otobüsten indirilerek hastaneye sevk edilmesini sağlayan Edremit ilçesi Doğanlar Mahallesi Muhtarı İbrahim Öndil'e ise valilik tarafından teşekkür belgesi verildi.

Örmetaş Mahallesi, İstanbul’dan gelen bir vatandaşta koronavirüs görülmesi üzerine 7 Nisan günü, karantinaya alınmıştı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman'ın, mahallesindeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) taşıyan hastaları sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerinden gizlediği gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkileyen koronavirüsün yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirlere aykırı davrananların cezalandırıldığına yer verilen açıklamada, 7 Nisan'da İstanbul'dan gelen ve Kovid-19 testleri pozitif çıkan bir kişinin yaşadığı Örmetaş Mahallesi'nin, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.

GÜNDEM
Koronavirüs nedeniyle Van'da bir mahalle karantina altına alındı

"8 kişinin daha testleri pozitif çıktı"

Karantina sürecinin devam ettiği mahallede sağlık ekiplerinin taramalarını sürdürdüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

GÜNDEM
Van'da bir mahalle ve 1 mezra daha karantinaya alındı

"Otobüsteki koronavirüslü hastaları ihbar eden muhtara teşekkür"

Açıklamada ayrıca İstanbul'dan Van'a gelen ve içinde Kovid-19 taşıyan 4 yolcunun bulunuğu otobüsü Van Valiliğine bildirerek hastaların Erzincan'da otobüsten indirilerek hastaneye sevk edilmesini sağlayan Edremit ilçesi Doğanlar Mahallesi Muhtarı İbrahim Öndil'e valilik tarafından teşekkür belgesi verildiği bilgisi de paylaşıldı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez de telefondan görüntülü görüştüğü muhtar Öndil'e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

KORONAVİRÜS
Koronavirüsü yenen asırlık çınar, sağlığını güçlü bağışıklık sistemine borçlu