Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK'e güz dönemi için 'üniversitelerde uzaktan eğitim yapılsın' tavsiyesi

Koronavirüs vakalarının hızla artmasının ardından binlerce gencin merak ettiği 'üniversiteler açılacak mı?' sorusuna Sağlık Bakanlığı, YÖK'e gönderdiği tavsiye yazısında cevap buldu. Bakanlık, YÖK'e gönderdiği tavsiye yazsında “2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde, teorik derslerin mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılmasını, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda ise uygulamaların mümkünse ertelenmesi” ifadelerini kullandı.

Arşiv

Sağlık Bakanlığı, 'nun (YÖK) gönderdiği güz dönemindeki eğitime dair görüş yazısına verdiği cevapta üniversitelerde nın, güz döneminde örgün eğitimlerde, teorik derslerin mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılmasını, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda ise uygulamaların mümkünse ertelenmesini istedi.

GÜNDEM
Marmara Üniversitesinden güz döneminde uzaktan öğretim kararı

KORONAVİRÜS VAKALARININ ARTIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK'e güz döneminde uzaktan eğitim tavsiyesi,YÖK tarafından bütün üniversite rektörlüklerine gönderildi. YÖK'ten gönderilen yazıda, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarınca kendi alanlarına alınacak tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapıldığı ve bunların uygulamaya konulduğu belirtildi. Yazıda, yükseköğretim kurumlarının alacağı tedbirlere ilişkin YÖK'ün çerçeve kararları ihtiva eden 'Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi' yayınladığı anımsatıldı.

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Taşova: Vakalar iki katına çıkarsa okullar açılmaz

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ERTELEYİN UYARISI

Yazıda, salgınla mücadelenin etkin şekilde yapılabilmesi ve sağlık çalışanların yükünün hafifletilebilmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın yönlendirmelerinin önem arz ettiğine dikkat çekilerek, Sağlık Bakanlığı'na, üniversitelerde güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda İl Pandemi Kurulları veya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının fikri alınarak rektörlüklerce karar verilmesine ilişkin görüş sorulduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı'nın bu yazı üzerine; güz döneminde eğitim ve öğretimin yüzyüze ve aynı ortamlarda bulunarak değil uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılmasını, uygulamalı eğitimlerin mümkünse ertelenmesi ertelenemiyorsa gerekli tedbirlerin alınarak sürdürülmesini önerdiği bildirildi.

KORONAVİRÜS
Koronavirüsün etkisi sıcak havalarda azalıyor mu?

Yazıda, şu açıklamalara yer verildi:

KORONAVİRÜS
Kovidli adaylara özel araç: Pazar günü gerçekleşecek KPSS sınavı için tedbirler arttırılıyor

GÜNDEM
Ankara Üniversitesi, güz yarıyılına ilişkin eğitim öğretim kararını açıkladı

GÜNDEM
YÖK’ten koronavirüs hastası olan veya karantinada olan öğrenciler hakkında açıklama: Kayıtlar 15 gün müddetince saklı tutulacak

KORONAVİRÜS
Toplum Bilimleri Kurulu üyesi İlhan: Yeni tanı alan kişilerin virüs yükleri çok fazla, aktif vaka sayısı 19 binlere çıktı