Üçüncü aşı geliyor

23 milyon doz Biontech ve Sinovac aşısı yapan Türkiye, Rus aşısına da hazırlanıyor. Sputnik V’ye acil kullanım onayı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı tedarikinde sorun yaşanmayacağını belirterek, “Elimizde zaten aşımız var, yeteri derecede var. Rusya’dan yaptığımız görüşmelerle de Sputnik aşısı geliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cami çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli aşının eylül ekim gibi üretime geçeceğine inanıyorum

CİDDİ MİKTARDA SPUTNİK AŞISI GELECEK

“Yani ben Sayın Putin ile yapacağımız görüşmeden de bu işle ilgili çok ciddi bir miktarda Sputnik aşısı inşallah Rusya’dan gelecek. Bu arada Biontech Almanya’dan onun verilmiş sözü var, o da inşallah gelecek. Bazı ihtimaller diyorum çünkü görüşmeyi henüz yapmadım ama Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile de bizim önümüzdeki ayın ilk yarısında bu konuyla ilgili bir görüşmemiz olacak. Oradan da tekrar ciddi bir miktarda aşının gelmesiyle zaten bu sayıyı yakalamış olacağız. Yani ben inşallah fevkalade bir durum olacağına inanmıyorum.”

KORONAVİRÜS
Burada üretilecek

YERLİ AŞI EYLÜL-EKİM AYLARINDA

Erdoğan, tam kapanma döneminde İstanbul’da kalıp kalmayacağına ilişkin soru üzerine de, “Şu anda daha henüz kesin kararımı vermedim ama buralardayım. En kötü ihtimalle Türkiye’deyim” dedi.

KORONAVİRÜS
Kapanma yokmuş gibi

KORONAVİRÜS
Yazın 18 yaş da aşılanacak

Rumlar dürüst davranmıyor