Türkiye'de 33 ilde görüldü: Mutasyonlu virüs çok hızlı yayılıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Levent Akın, mutasyonlu virüsün yayılımının çok daha hızlı olduğunu söyledi. Akın, “Türkiye’de 33 ilde biz saptadık. Yarın bir başka rakamla karşılaşabiliriz. Bu yayılıyor. Çünkü şehirlerarası ulaşımda durma yok” dedi.

Fotoğraf: Arşiv

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, mutasyonlu virüsün Türkiye’deki yayılımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mutasyonlu virüsün şu ana kadar Türkiye’de 33 ile yayıldığını söyleyen Akın, “Öyle bir mutantla karşılaştık ki yayılımı Vuhan’dan dünyaya dağılan virüse göre çok hızlı. 33 ilde biz saptadık ama Türkiye’nin tüm illerinde bunu saptamak için çalışma sürdürülüyor. Yarın bir başka rakamla karşılaşabiliriz. Bu yayılıyor. Çünkü şehirlerarası ulaşımda durma yok. İngiltere örneğini biliyorum; İngiltere’de yaklaşık 5 hafta sonunda saptanan tüm virüslerin yüzde 70’i bu mutant virüs oldu. Yani çok hızlı yaylıyor” diye konuştu.

HAYAT
Mutant virüs taşıyanla normal virüs taşıyan bir araya gelip yeni bir mutasyon ortaya çıkabilir: Ayrı odada tutuluyorlar

BİR PARÇA TEDİRGİNİZ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/14/12/42/resized_ab3ba-eea4dcbdmutant1.jpg

KORONAVİRÜS
Koronavirüsün şimdiye kadar geçirdiği mutasyon sayısı 5 bin

YÖN DEĞİŞİMİNE İHTİYACIMIZ YOK

Akın, mutasyonlu virüsle enfekte olmuş ve hastaneye yatmış bir kişinin, yine koronavirüslü bir kişi ile yan yana yatırılmadığını söyleyerek, “O ayrı bir yerde yatıyor. Hastane düzeyinde bu önlem var. Tedavi modelinde bir değişiklik yok, aynı tedaviyi uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyacağını düşündüğümüz için toplumda özel bir değişiklik yapmadık. Türkiye’nin şu anda herhangi bir yön değiştirmeye ihtiyacı yok” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/14/12/40/resized_a8831-df885f5fmutant.jpg

Yaza doğru rahatlayabiliriz

KORONAVİRÜS
Mutasyonlar bazı aşıların sonu olacak