Öğretmenler ne zaman aşılanacak?

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, öğretmenlerin şubat ayı içinde aşılanmasına ilişkin tartışmalarla ilgili, "Birinci grubu bitirmeden ikinci gruba geçmek, listeyi değiştirmek karmaşaya neden olur. Bakanlığın önceliklendirme sırası oldukça önemli olacaktır; ama listede bir değişiklik yapmak çok güç olur. Çünkü aşıların tedariki, lojistiği, planlaması ona göre yapılıyor" dedi.

Foto: Arşiv.

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs aşısında hazırladığı 4 aşamalı takvimde öğretmenler, 2'nci grupta yer alıyor. Geçen 14 Ocak'ta başlayan aşı uygulaması, ilk aşamada bulunan 65 yaş üstündekilerle devam devam ediyor.

GÜNDEM
Bakan Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması

'LİSTEYİ DEĞİŞTİRME KARMAŞAYA NEDEN OLUR'

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, aşılama listesinde değişikliğe gitmenin karmaşaya neden olabileceğini söyledi.

KORONAVİRÜS
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Hazırlıklar başladı: MEB liste gönderecek

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE ALINACAK ÖNLEMLER

Prof. Dr. İlhan, 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime geçileceğini hatırlatarak, okullarda alınacak önlemlerin Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlandığını kaydetti.

GÜNDEM
Bakan Selçuk yüz yüze eğitime geçiş sürecini anlattı: Köy okulları 15 Şubat'ta açılıyor

'ÇOCUKLARDA TEK MASKE YETERLİ OLACAKTIR'

Prof. Dr. İlhan, mutasyonlu koronavirüs nedeniyle eğitime başlayacak çocuklar için çift maske konusunun iyi tartışılması gerektiğini belirterek, "Tek maske takmak yeterli olacaktır. Yeter ki doğru takılsın, kirlendiği zaman değiştirilsin, ağız burun açıkta kalmasın. Yetişkinler için de tek maske takmak yeterli. Örneğin bir ev hanımı markete gitti alışverişini yaptı o maskeyi çöpe atacak veya pazara gitti açık alan yine tek maske yeterli olacaktır. Diyelim ki işe giden bir vatandaşımız sabah servise biniyor, 45 dakika kapalı ortamda seyahat ediyor fiziksel mesafe kurallarına uyulmuyorsa çift maske takması servisten indikten sonra o maskeyi atması daha doğru olacaktır. İş yerinde kalabalık oluyorsa çift maske ile çalışması daha sonra o maskeyi atması daha doğru olacaktır. Uzun süre çift maske takıldığında maskenin nemlendiğine hepimiz şehit oluyoruz. Nemlenen maske hem fonksiyonunu kaybediyor bu sefer de başka mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam hazırlıyor. Bu nedenle yerine göre, isteyen vatandaşlarımız, özelikle kendini daha güvende hissetmek isteyen vatandaşlarımızın çift maske takmasında sakınca yok" ifadesini kullandı.

KORONAVİRÜS
Koronavirüsü hafif atlatanlarda sinsi tehlike: Yüzde 60'ında görüldü

KORONAVİRÜS
Koronavirüs sonrası ciddi şekilde görülüyor: Hastaların beyin ve sinir sistemini etkiliyor

KORONAVİRÜS
38 yaşındaki genç koronavirüse yenik düştü

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulundan mutasyon virüs açıklaması: İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya mutasyonları görüldü