Mavi için biraz daha dikkat

Koronavirüsle mücadelede bu ayın başında başlayan kontrollü normalleşmeyle açılan kafe ve restoranlarda 07.00-19.00 kuralına uyan yok. İstanbul’da Çapa, Fındıkzade ve Aksaray’daki mekanlar 21’e kadar kepenk indirmiyor. Pastane ve börekçilerin maskesiz ve mesafesiz tıka basa dolu olduğu görülürken, sigara yasağını dahi takan yok.

Ayşe Mine Alioğlu
Görüntüler, sarı, turuncu ve kırmızı kategorideki illerde mavi kategoriye geçmek için biraz daha dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor.

Koronavirüs günlük vaka sayıları giderek artıyor. Sağlık Bakanlığı’nın haftalık vaka haritasında “sarı” ile gösterilen orta riskli iller ve “turuncu” ile gösterilen yüksek riskli iller hızla çok yüksek riskli illerin gösterildiği “kırmızı”ya doğru ilerliyor. Oysa bütün illerde mavi ile gösterilen düşük riskli iller kategorisine geçmek için “seferberlik” var! Artan vakalarda vatandaşların kişisel özensizliklerinin yanı sıra kurallara uymayan iş yerlerinin de etkisi çok büyük.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/12/02/05/resized_66e5d-aed1a9bepark2.jpg

KORONAVİRÜS
Kabus 2021’de devam etmez

MEKANLARI GEZDİK

SİGARA YASAĞINA DA UYMUYORLAR

Masaların hemen hemen hepsi dolu. Maskesiz ve sosyal mesafesiz şekilde müşteriler sohbet edip bir şeyler yiyip içiyor. Mekânın yasak saatinde açık olmasının yanında kapalı alanda sigara yasağının delindiğini de görüyoruz. Bu börekçiden çıkıp hemen bitişiğindeki pastaneye geçiyoruz. İç kısımda oturma yerlerinin olmadığı mekânın verandasında 19.30’da vatandaşlar gayet rahat oturmaya devam ediyor. Yol boyunca bazı işletmelerin kapalı olduğunu, bazılarının paket servisi yaptığını, bazılarının ise hizmet vermeye devam ettiğini fark ediyoruz. 19.45’te hamburger dükkanlarından birinin içine giriyoruz. Oturmamızla kalkmamız bir oluyor, garson dükkânı kapadıklarını söylüyor. İçeride oturanlarını sorduğumuzda onların saat 19.00’dan önce geldiklerini belirtiyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/12/02/06/resized_1c477-f5766dbbmetro2.jpg

KORONAVİRÜS
Samsun'un Asarcık ilçesinde yüz yüze eğitime koronavirüs engeli

İÇERİDE YER VAR

İstanbul'a sıkı takip: Kapalı mekanlarda HES dönemi

KAFE VE BERBERLER DAHİL