Kovid-19 aşısı güvenli

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 aşısını bu ay içerisinde uygulamaya hazırlanırken, uzmanlar vatandaşlardan aşı olma konusunda tereddüt etmemelerini istedi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk: Temin edilecek inaktif aşının etkinliği, faz çalışmaları ve acil ihtiyaç nedeniyle geniş kullanım esnasındaki verilerle ortaya koyulmuş, ciddi yan etkisi olmayan, güvenli bir aşıdır. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Hepimiz Sağlık Bakanlığı’nın getirttiği aşıyı elimizden geldiği kadar yüksek oranda yaptırmalıyız.

Yasemin Asan Haber Merkezi
Aşının bu ay içerisinde uygulanmaya başlaması bekleniyor.

YASEMİN ASAN / MEHMET MUTLU

Aralık ayı içinde uygulanmaya başlanacak olan Çin aşısına yönelik oluşturulmaya çalışılan soru işaretlerine cevap ‘Bilim Kurulu’ndan geldi. Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, temin edilecek aşının etkinliğinin verilerle ortaya konduğunu, ciddi yan etkisi olmayan güvenli bir aşı olduğunu söyledi. Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Öztürk, Kovid-19’a ilişkin gidişatı anlattı.

KORONAVİRÜS
Koronavirüs aşı fiyatı ne kadar? Aşı için para ödenecek mi?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/04/12/26/resized_9846a-67a3f854asirecep.jpg

KORONAVİRÜS
Aşı takvimi 11 Aralık’ta başlayacak

2021’in başlarında kullanıma girmesi beklenen pandemiyi önlemede olumlu katkı sağlayacağını söyleyen Prof. Öztürk, “Kovid-19 pandemisi 4-5 ay daha bu şiddetle devam edecek” öngörüsünde bulundu. Salgının 2021’de devam edeceği görüşünün ağır bastığını belirten Prof. Öztürk, “Hatta 2022’nin ilk aylarında da etkisini sürdürebileceği düşünülmektedir. Bunu dikkate alarak, tanı, önleme, korunma ve tedavi hizmetlerini bütünleşik şekilde yönetmeyi gerektiren salgınla ilgili mücadeleye, veriye dayalı ortak akılla alınan kararlarla devam etmek zorundayız” dedi.

KORONAVİRÜS
Türkiye'de koronavirüs aşısı ne zaman kimlere yapılacak?

AŞI SADECE AĞIR HASTA OLMAMIZI ÖNLEYECEK

KORONAVİRÜS
Türk profesörün aşısı İngiltere'de onaylandı

Yerli aşı çalışmaları için “Devam eden ulusal aşı çalışmalarından (on beş aşı adayı) birinin klinik öncesi çalışmalarının bitirilip faz-1 çalışma dönemine geçilmiş olması ve bu kapsamda diğer aşıların varlığı yakın-orta gelecek için salgınla mücadelede ümit vadetmektedir” diyen Öztürk, şunları söyledi:

Zorunlu değil ama yaptırmalıyız

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Türkiye’de zorunlu aşı uygulaması olmadı, bu aşıda da zorunlu olmayacak. Hepimiz Sağlık Bakanlığı’nın getirttiği aşıyı elimizden geldiği kadar yüksek oranda yaptırmalıyız” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/04/12/39/resized_f2595-c5be296casi2.jpg