Koronavirüsün bulaşma ihtimali WhatsApp sinyalleriyle mümkün mü?

WhatsApp sinyalleriyle koronavirüsün taşınması gündemde merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Biyofizik Uzmanı Prof. Dr. Göksoy, "WhatsApp, elektromanyetik ve cep telefonu sinyalleri gibi yöntemlerle bir yerden bir yere bir hastalığın, virüsün taşınması; günümüz özelinde Covid-19 virüsünün taşınması asla ve kesinlikle mümkün değil" dedi.

Foto: Arşiv.

Prof. Dr. Cüneyt Göksoy, insanlarda hastalık meydana getiren mantar, parazit, virüslerin birer madde, cisim olduğuna işaret ederek, "Elle görülür, gözle görülür, yeterince büyütüldüğü zaman mikroskop altında görülen maddelerdir. Ve bunların hastalık oluşturabilmesi için fiziksel olarak; bir yüzeye tutunarak veya havada asılı olarak bir yerden bir yere taşınması gerekir.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/09/11/03/45/resized_d6478-083f84df721a7995270948e8db627d0a.jpg

Dolayısıyla WhatsApp, elektromanyetik ve cep telefonu sinyalleri gibi yöntemlerle bir yerden bir yere bir hastalığın, virüsün taşınması; günümüz özelinde Covid-19 virüsünün taşınması asla ve kesinlikle mümkün değil" dedi.

'İSTER 3G İSTER 5G OLSUN BİR VİRÜS TAŞINMASI RİSKİ YOK'

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu üyesinden İstanbul için dikkat çeken uyarı: Birkaç hafta içerisinde vaka sayılarının artma ihtimali var

KORONAVİRÜS
Çin, burun spreyi formundaki koronavirüs aşı adayının klinik denemelerine onay verdi: İlk örnek olacak