Kırgızistan eski Meclis Başkanı'nın koronavirüsten ölmeden bir saat önce Türk elçiye attığı son mesaj yürek burktu: Ölmek üzereyim beni Türkiye'ye kaldırın

Koronavirüsten hayatını kaybeden Kırgızistan eski Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov'un ölmeden bir saat önce Türk-Kırgız dostluğu Whatsapp grubuna attığı mesaj yürek burktu. Tursunbekov, Türkiye Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'a seslenerek, "Sayın Büyükelçi, Çok yoruldum. Ölmek üzereyim. Hemen Türkiye. Uçak hemen. İmdat. Hemen kalksın" mesajlarını yazdığı ortaya çıktı.

Koronavirüsten hayatını kaybeden Kırgızistan eski Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov

Kırgızistan eski Meclis Başkanı ve Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Çınıbay Tursunbekov, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Tursunbekov'un, Türk-Kırgız dostluğu Whatsapp grubuna attığı son mesajlar ise yürek burktu. Tursunbekov'un son mesajı " Çok yoruldum, Beni Türkiye'ye kaldırın" oldu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/07/07/12/03/resized_e36a4-096e3e487701e2f5b92d6ea01f0e51ab.jpg

SON MESAJI ORTAYA ÇIKTI

Kırgızistan eski Meclis Başkanı ve Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Çınıbay Tursunbekov, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti. Tursunbekov'un ölmeden bir kaç saat önce Türk-Kırgız dostluğu Whatsapp grubuna attığı mesaj yürek burktu.

KORONAVİRÜS
Rusya'da ağır bilanço: Koronavirüs vaka sayısı 700 bine yaklaştı

"ÇOK YORULDUM, BENİ TÜRKİYE'YE GÖTÜRÜN"

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/07/07/12/04/resized_94bd3-856b8f46ac344fbcafe5122383dd52ed.jpg

KKTC'DEN TURSUNBEKOV'A TAZİYE MESAJI

Tursunbekov ise kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Tursunbekov'u yakından tanıyan KKTC'de Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, "Aziz dostumu kaybettim. Temmuz ayında 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı kutlamalarına katılmak için gelecekti" dedi. Önceki gün hastaneye kaldırılan Tursunbekov, yoğun bakımda tedavi görüyordu.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistanlı mevkidaşı Ceenbekov ile telefonda görüştü

KORONAVİRÜS
Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinin 9 çalışanına daha Kovid-19 teşhisi konuldu: Cumhurbaşkanı Ceenbekov'un karantinada olduğu belirtildi

DÜNYA
Kırgızistan'da eski devlet başkanı hapis cezasına çarptırıldı