Koronada başvurular yüzde 30 arttı

Koronavirüs risk haritasında “kırmızı” illerin artış gösterdiğine dikkat çeken İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, İstanbul için de tehlike çanlarının çaldığını söyledi. Gönen, son günlerde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi özelinde ilk müracaat vaka sayılarında belirgin bir artış gözlemlediklerini aktardı.

Gönen, salgının başladığı geçtiğimiz yılın mart ayında herkes için yeni bir hastalık olduğundan panik halinde testi pozitif çıkan herkesin hastaneye yatırıldığını belirtti.

Koronavirüs risk haritasında “kırmızı” illerin artış gösterdiğine dikkat çeken İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, İstanbul için de tehlike çanlarının çaldığını söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/19/06/02/resized_9b420-bbdcbdd3sait2.jpg

KORONAVİRÜS
Aşıda sıra 60 yaşta

ÜÇÜNCÜ DALGA DAHA HAFİF GEÇER

Salgının başladığı geçtiğimiz yılın mart ayında herkes için yeni bir hastalık olduğu için panik halinde testi pozitif çıkan herkesin hastaneye yatırıldığını belirten Gönen, tüm dünyada üçüncü dalganın başladığı bu günlerde ilk iki dalga ile bu sonuncu pik arasında farklar olduğunu da vurguladı. Gönen şöyle devam etti: “Şu anda hastalık hakkında biraz daha bilgilerimiz oturdu. İlk dalgaya kıyasla Eylül’ün ikinci yarısı, Ekim-Kasım aylarında yaşadığımız ikinci dalga tsunami gibi geldi. Birinci dalgadakinden çok daha fazla sayıda Kovid pozitif vaka oldu. Testlerdeki pozitiflik oranı yüzde 30’ları buldu. Şimdi üçüncü dalga geliyor mu? Evet olabilir ancak ben ilk iki dalga kadar şiddetli bir süreç beklemiyorum. Çünkü risk grubundaki birçok insanımızın aşılanması bir avantaj.”