Gönüllülere ilk aşı

Türkiye’de Faz-3 çalışmaları yürütülen Çin aşısı, sağlık çalışanlarının ardından gönüllüler üzerinde test edilmeye başlandı. Ankara Şehir Hastanesi’ndeki gönüllüler arasında bulunan öğretmen Ayşegül Durmaz, “Aşıyı kızımla birlikte yaptırdık. Herkes kendi iradesiyle karar verdi” dedi. İlk günkü aşılarda yan etki görülmedi.

Kovid-19 aşısı, sağlık çalışanlarının ardından gönüllüler üzerinde uygulanmaya başladı. Ankara Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ndeki aşı uygulamasına, öğretmen anne Ayşegül Durmaz, kızı Gökçe ile gönüllü oldu.

Türkiye’de faz-3 çalışmaları yürütülen Çin menşeli sağlık çalışanlarının ardından gönüllüler üzerinde uygulanmaya başlandı. Ankara Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’ndeki aşı uygulaması için öğretmen Ayşegül Durmaz, kızı Gökçe Durmazla aşı için gönüllü oldu.

KORONAVİRÜS
G20’nin gündemi aşı

İNSANLIK ADINA HİZMET OLSUN

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/24/12/02/resized_83fef-9f4ddc962lidekupe.jpg

KORONAVİRÜS
Avrupa’da koronavirüs aşısına bu yıl izin çıkması umuluyor: Onayın ardından hemen başlayabiliriz

YAN ETKİ BİLDİRİLMEDİ

Tüm aile fertlerinin çok dikkat ettiğini vurgulayan Durmaz, evlerinde “Üç çocuğum var. Onlar da çok dikkat ediyor, çok bilinçliler. Aşıyı kızımla birlikte yaptırdık. Herkes kendi iradesiyle buna karar verdi” diye konuştu. Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner de “İlk yaptığımız aşılamaların devam eden takiplerinde önemli herhangi bir yan etki bildirilmedi” dedi.