Çevir kazı yanmasın Trump: 'Dezenfektan enjektesi' önerisi kinayeymiş

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı "vücuda dezenfektan enjekte edilmesi" önerisinde bulunmuştu. Dünyanın gündemine oturan ve sosyal medyada alay konusu olan önerinin ardından yeni bir açıklama yapan Trump, "Ne olacağını görmek için muhabirlere, kinayeli bir soru soruyordum" diyerek sözlerini absürd sözlerini düzeltmeye çalıştı.

ABD Başkanı Donald Trump

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkedeki bilim insanları aşı bulmak için tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Farklı ülkelerde çeşitli tedavi yöntemleri denenirken, en çok konuşulan önerilerden biri ABD Başkanı Donald Trump'tan gelmişti. Trump, koronavirüse karşı "vücuda dezenfektan enjekte edilmesi"ni önermiş, sosyal medya kullanıcılarının diline düşmüştü.

"İçimizde temizlik yapabiliriz" demişti

Trump, Oval Ofis'te 484 milyar dolarlık ek bütçe için düzenlenen imza töreninde, dün yaptığı ve ülke kamuoyunda tepki çeken, "Dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz." açıklamasına ilişkin soruyu yanıtladı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/04/24/09/47/resized_086d0-60fc2e35resized_66d1f3e9c1751t4.jpg

KORONAVİRÜS
Trump'ın koronavirüsü dezenfektanla tedavi etme önerisi sosyal medyada alay konusu oldu

"Ellerde çok işe yarıyor"

Trump, bu konudaki soruların tekrarlanması üzerine "Dezenfektanın ellerde çok işe yaradığını düşünüyorum. Bunun etkileri laboratuvarda test ediliyor." ifadesini kullandı.

DÜNYA
Trump: Koronavirüs testine ihtiyacım yok, gayet iyiyim

Tezini tekrarladı

Güneş ışınlarının, virüs üzerinde öldürücü bir etkisi bulunduğunu kaydeden Trump, "Bu ışınların vücuda bir şekilde enjekte edilmesinin tedavi yöntemi olarak kullanılabileceği" tezini tekrarladı.

KORONAVİRÜS
Trump onayladı: ABD'liler ücretsiz koronavirüs testi yaptırabilecek

"Muhabirler bana düşman"

ABD'li dezenfektan şirketlerinden uyarı

Trump'ın dünkü açıklamasının ABD kamuoyunda ses getirmesinin ardından, ülkenin önemli şirketleri, halkı "dezenfektanı kendilerine enjekte etmemeleri" konusunda uyardı.