Bakan Koca, işbaşı yapan çalışanları uyardı: Biz bize değiliz, mesafeyi koruyun

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesinin ardından işbaşı yapan çalışanları uyararak, "İş yerinde biz bizeyiz teorisi. Bu teori 'bilimsel' olarak yanlıştır. İş yerinde biz bize değiliz. Sayısız insanla teması olan kişiler olarak birlikteyiz. Mesafeyi karşılıklı koruyalım. Maskeyi, tek başına kalmadıkça indirmeyelim" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, iş yerlerinde de sosyal mesafenin korunması uyarısında bulundu.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesi ve yeni normal döneme geçilmesiyle vatandaşlar rehavete kapılmaya başladı. Çoğu şirkette tedbirler çerçevesinde işe geri dönüşler başladı. Ancak çalışanlar, ofis ortamındaki kişileri yıllardır tanıdığı için virüsün bulaş seviyesinin ortadan kalktığını düşünerek rehavete kapılmaya başladı. Bu duruma kayıtsız kalmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çalışanları sosyal medya hesabı üzerinden uyardı.

KORONAVİRÜS
Bakan Koca uyardı: Sıcak havalar koronanın etkisini azaltmaz, risk almayın

"Mesafeyi koruyalım"

Bakan Koca, "İŞ YERİNDE BİZ BİZEYİZ TEORİSİ. Bu teori, “bilimsel” olarak yanlıştır. İş yerinde biz bize değiliz. Sayısız insanla teması olan kişiler olarak birlikteyiz. Mesafeyi karşılıklı koruyalım. Maskeyi, tek başına kalmadıkça indirmeyelim" ifadelerini kullandı.

HAYAT
DSÖ Direktörü Kluge'den Türkiye'ye övgü: Hem halkınızı hem de mültecileri korudunuz

KORONAVİRÜS
Bakan Koca uyardı: Bugün en az 1000 kişi koronavirüse yakalanacak

KORONAVİRÜS
Bakan Koca: Virüs yan yana yürürken geçebilir