İspanya'da korkutan koronavirüs tablosu: Son 24 saatte 13 bini aşkın vaka

Dünya genelinde artışta olan koronavirüs vakaları Avrupa'da da etkisini göstermeye devam ediyor. İspanya'da da durum gitgide kötü bir hal alıyor. Ülkede son 24 saatte 13 bini aşkın yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Son gelişmeler sonrasında hükümet, koronavirüs önlemleri kapsamında büyükşehirlerde gece sokağa çıkma yasağı getirmeyi planlıyor.

Fotoğraf: Arşiv

Koronavirüs vakaları dünya genelinde tırmanışta. Avrupa'da da gün geçtikçe vahim bir hal alan vaka sayılarındaki durum İspanya'da da iç açıcı değil.

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin 20 Ekim koronavirüs tablosu: Ağır hasta sayısı yükselişte

OHAL ilan edildi

Salgının en yoğun görüldüğü bölge Madrid'in yanı sıra Navarra, Aragon, Rioja, Castilla y Leon, Endülüs ve Katalonya bölgelerinde de yeni vakalardaki artışlar dikkati çekiyor. Ülkenin kuzeyindeki Navarra özerk hükümeti, merkezi hükümetin karar almasını beklemeden perşembe gününden itibaren olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

KORONAVİRÜS
Koronavirüs için çarpıcı araştırma: Tedavi görmüş yaşlı erkekler, plazma bağışı için en güçlü aday

EKONOMİ
Ekonomi virüse karşı antikor üretiyor

En fazla 6 kişi toplanabilir

Sokağa çıkma yasağı tartışılıyor

Diğer yandan Madrid'de cuma günü sona erecek OHAL'in uzatılması öngörülmezken, bunun yerine bazı Avrupa kentlerinde olduğu gibi gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirilmesi tartışılıyor.

İlla, Fransa'daki uygulamaya benzer şekilde planlanan gece sokağa çıkma yasağının Madrid ve büyükşehirlerde yürürlüğe konması için parlamentodaki diğer siyasi partilerin desteğinin gerektiğini vurguladı.

Portekiz'de durum

Portekiz Sağlık Bakanlığı Kovid-19'dan son 24 saatte 15 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1876 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Ülkede bu zamana kadar Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 2213 olurken, vaka sayısı da 103 bin 736'ya ulaştı.