Aşıda adalet çağrısı

BM’nin “Kovid-19” toplantısına video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı ülkeler nüfuslarının tamamını aşılarken 100’e yakın ülkenin henüz aşıya ulaşamadığına dikkat çekip uyardı: Aşıya adil erişim güvence altına alınmadan salgının sona ermeyeceği ve ekonomik toparlanmanın gerçekleşmeyeceği ortadadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’i kabul etti. Erdoğan daha sonra Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rik Daems ile biraraya geldi. Kabulde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da hazır bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenen “Kovid-19 ve Sonrasında Kalkınmanın Finansmanı” başlıklı çevrim içi etkinliğe video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, özellikle gelişmiş ülkelerin aşı konusundaki tutumunu eleştirdi.

KORONAVİRÜS
İllere göre haftalık vaka sayısı haritası güncellendi: İstanbul'da korkutan yükseliş

Türkiye’nin Kovid-19 ile mücadelede 157 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım ve destek sağladığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

ÇARPIKLIKLAR İFŞA OLDU

MİLYARLAR AŞIYA ULAŞAMADI

Salgınla beraber daha da belirginleşen adaletsizlik, aşı meselesi ile çok daha vahim bir hal almıştır. Dünya genelinde halen 100’e yakın ülkenin aşıya henüz ulaşamadığını görüyoruz. Bir tarafta nüfusunun neredeyse tamamına yakınını aşılamış ülkeler varken, diğer tarafta milyarlarca insanın ilk doz aşıya dahi erişememesi insanlık ve insani değerler adına endişe verici bir durumdur. Oysa aşıya adil erişim güvence altına alınmadan salgının sona ermeyeceği ve ekonomik toparlanmanın gerçekleşmeyeceği ortadadır.”

KORONAVİRÜS
DSÖ'den kafa karıştıran açıklama: Kovid-19'un laboratuvardan çıkma ihtimali kapsamlı araştırılsın

KORONAVİRÜS
DSÖ'den kafa karıştıran açıklama: Kovid-19'un laboratuvardan çıkma ihtimali kapsamlı araştırılsın

Ülkelerin borç yükünü hafifletin

Erdoğan, ekonomik toparlanmanın, korumacı refleksler yerine iş birliğine ve dayanışmaya dayalı bir anlayışla yürütülmesinin önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, dedi.

KORONAVİRÜS
Tartışmaların odağındaki AstraZeneca aşısının adı değişti

MGK’dan Yunanistan’a hukuka uy çağrısı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/31/02/16/resized_6430c-65c4bd04mgk1.jpg

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye’de yapıldı. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride Yunanistan’ın, Türk azınlığa yönelik insan hakları ihlalleriyle sığınmacıları hedef alan insanlık dışı uygulamalarının ele alındığı belirtildi. Bildiride, ifadeleri kullanıldı.

KIBRIS’TA İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

SURİYE’DEKİ AKTÖRLERE MESAJ

Suriye’de kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme ülkenin toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunması suretiyle ulaşılmasının önemi vurgulanan bildiride, değerlendirmesinde bulunuldu.