41 milyon turuncu 32 milyon kırmızı şehirlerde

Kovid-19’un 4 renkli risk haritasına göre ‘turuncu’ renkle gösterilen yüksek riskli şehirlerde yaşayan nüfusun toplamı 41 milyona yaklaşıyor. Çok riskli olup ‘kırmızı’ renk ile gösterilen illerde 32 milyon, ‘sarı’ renkli orta riskli illerde 9 milyon kişi yaşıyor.

Yasemin Asan
Fotoğraf: Arşiv

Koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçirilen Kovid-19 risk haritası her hafta güncellenmeye devam ediyor. Yüz binde bir vaka oranlarına göre yapılan risk değerlendirmesiyle iller, (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak gruplandırılıyor. Bu kentlerde yaşayan nüfusun oranları ise şöyle:

KORONAVİRÜS
Vaka sayıları artmaya devam ediyor: Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 123 milyonu geçti

32 MİLYON KIRMIZI ALANDA

KORONAVİRÜS
İllere göre haftalık vaka sayısı belli oldu

ÇOĞUNLUK TURUNCUDA

Son açıklanan koranavirüs risk haritasında turuncuyla gösterilen yüksek riskli il sayısı ise 41. Ardahan, Iğdır, Hatay, Gaziantep, Malatya, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Mersin, Karaman, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Bolu, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Kütahya, Bursa, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bayburt, Kahramanmaraş, Adana, Çorum, Antalya’nın toplam nüfusu ise 40 milyon 774 bin 57.

KORONAVİRÜS
Yüksek ve çok yüksek riskli illerde 32 saat sürecek sokak kısıtlaması başladı

ORTA RİSKLİDE 9 MİLYON

EN RİSKSİZ 1 MİLYON KİŞİ