Kasas Suresi 24 ayeti Arapça yazılışı ve okunuşu Türkçe anlamı

Kasas Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 28. suresidir ve 88 ayetten oluşur. Bu sure, Mekke döneminde indirilmiştir ve adı "hikâyeler" veya "kıssalar" anlamına gelir. Kasas Suresi 24. ayeti merak ediliyor. Peki Kasas Suresi 24. ayeti neyi anlatıyor, konusu nedir? İşte Kasas Suresi 24. ayeti ve meali.

Kasas Suresi 24. ayeti meali

Kasas Suresi, Kuran'ın 28. suresidir ve 88 ayetten oluşur. Surenin ismi, Arapça'da "hikaye" anlamına gelen "kasas" kelimesinden gelir. Sure, Hz. Musa ve Firavun'un hikayesi ile başlar ve Hz. İbrahim, Hz. Lut, Hz. Eyüp ve Hz. Yunus gibi peygamberlerin hikayelerini de içerir. Sure, inananlara Allah'ın gücü, adaleti ve merhameti hakkında rehberlik ve ilham kaynağı olmak için bu hikayeleri anlatır. Peki Kasas Suresi 24. ayeti neyi anlatıyor, konusu nedir? İşte Kasas Suresi 24. ayeti ve meali.

Kasas Suresi 24 ayeti Arapça yazılışı ve okunuşu

فَسَقٰى لَهُمَا ثُمَّ تَوَلّٰٓى اِلَى الظِّلِّ فَقَالَ رَبِّ اِنّ۪ي لِمَٓا اَنْزَلْتَ اِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَق۪يرٌ

Fesekâ lehumâ śümme tevellâ ilâ-zzilli fekâle rabbi innî limâ enzelte ileyye min ḣayrin fakîr(un)

Kasas Suresi 24 ayeti Türkçe anlamı

“Bunun üzerine Mûsâ o iki kızın dâvarlarını suvarıverdi. Sonra gölgeye çekilip: “Rabbim! Şüphesiz, bana lutfedeceğin her iyiliğe öylesine muhtacım ki!” dedi.

Kasas Suresi 24. ayeti meali

Kasas Suresi'nin konusu nedir, surede ne anlatılıyor?

Hz. Musa'nın Doğumu ve Bebekliği: Firavun'un zulmünden kurtulması için Musa'nın annesinin onu nehre bırakması ve Firavun'un ailesi tarafından bulunup saraya alınması anlatılır.

Musa'nın Mısır'dan Kaçışı: Musa'nın yanlışlıkla bir Mısırlıyı öldürmesi ve bu olayın ardından Mısır'dan kaçması.

Medyen'e Varışı ve Şuayb Peygamber: Musa'nın Medyen'e sığınması, Şuayb Peygamber ile tanışması ve onun kızıyla evlenmesi.

Musa'ya Peygamberlik Verilmesi: Musa'nın Medyen'den Mısır'a dönüş yolculuğu sırasında Tur Dağı'nda Allah tarafından peygamber olarak seçilmesi.

Firavun'a Karşı Mücadele: Allah'ın Musa'ya verdiği mucizeler ve Musa'nın Firavun ve onun sihirbazlarıyla olan mücadelesi.

Karun'un Hikâyesi: Karun'un zenginliği, kibri ve Allah'a karşı nankörlüğü, ardından helak olması.

Kasas Suresi neyi vurgular?

ÖZGÜN
Haşr Suresi son 3 ayeti, meali, okunuşu

ÖZGÜN
Furkan Suresi 74 ayet, meali, okunuşu