, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Fırında ya da tencerede pişirilebilen kabak tatlısı, püf noktalarına dikkat edilerek yapıldığında, eşsiz bir lezzet sunar. , kabakların eşit büyüklükte doğranması ve şekerle birlikte yeterince pişirilmesidir. Tarçın ve karanfil gibi baharatlar, kabak tatlısına özel bir aroma katacaktır.
, özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen bir tatlıdır. hem fırında hem de tencerede yapılabilir. , kabakların şekerle birlikte kısık ateşte pişirilmesiyle hazırlanır. sonrasında üzerinin kızarması için kısa bir süre fırına verilir. arasında, kabakların şekerle bir gece bekletilmesi ve üzerine ceviz ile tahin eklenmesi lezzeti artıran detaylardır.
Kabak tatlısı tarifi için malzemeler
Kabak tatlısı yapılışı
Kabak tatlısı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Hem fırında hem de tencerede kolaylıkla hazırlayabileceğiniz için ihtiyacınız olan tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz. Kabak tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları sayesinde, kusursuz bir tatlı elde edebilirsiniz. Farklı sunumlarla sofranıza renk katacak kabak tatlısı, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir.
Kabak tatlısı püf noktaları
Şekerde bekletme süresi tatlının lezzetini artırır, kabaklar su saldığı için daha az su ile pişmiş olur. Tatlıyı ceviz ve tahinle süslemek, klasik kabak tatlısına hoş bir dokunuş katar.
Kabak tatlısı kaç dakikada hazırlanır?
25 dakika hazırlanan kabak tatlısı 2 saat de dinlenme süresi var.
Kabak tatlısının kalorisi ne kadar?
Zorluk seviyesi kolay olan kabak tatlısının kalorisi 116,8.
1 kilo kabak tatlısına kaç bardak şeker konur?
1 kg soyulmuş kabak. 2 su bardağı toz şeker (400 gr) 1 su bardağı rondoda çekilmiş ceviz.
Taze bal kabağını saklamanın en kolay yöntemi
Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın. Poşetlerin ya da saklama kabının üzerine bu işlemi yazdığınız tarihi de not ederek buzluğa kaldırın.
Balkabağı kesildikten sonra nasıl saklanır?
Bütün halde oda sıcaklığında bile 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Dolaba sığdırmak zor olsa da yer ayırabilirseniz 5 ay hatta buzlukta 1 yıldan fazla saklayabilirsiniz ama bunu önermeyiz çünkü zaten bir sonraki senenin balkabağı mevsimi başlayacak ve tazesi çıkacaktır. Dilimlenmiş balkabağını oda sıcaklığında bırakmayın!