İzmir için sel ve hortum uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir için sağanak yağışlı fırtına uyarısı yaptı. AFAD da kısa mesaj ile yurttaşlara tedbirli olunması konusunda bilgilendirme geçti. Meteoroloji İzmir hava durumu tahminlerine göre, il genelinde çok kuvvetli ve şiddetli, İzmir'in güneybatısındaki Çeşme, Urla, Seferihisar, Menderes, Torbalı ve Selçuk gibi ilçelerde yerel olarak aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

İzmir hava durumu

Meteorolojiden yapılan uyarıda İzmir’de bu gece saatlerinde itibaren beklenen yağışın sel ve su baskınlarına neden olabileceği, kıyı şeridinde ise hortum riski olduğu ifade edildi.

İzmir’de bu gece saatlerinden itibaren beklenen yağışla ilgili Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden uyarı geldi.

İzmir'de hangi ilçelerde yağış bekleniyor?

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra İzmir’in ve gibi doğu ilçelerinde kuvvetli, bu ilçeler dışında İzmir il genelinde çok kuvvetli ve şiddetli, İzmir'in güneybatısındaki ve gibi ilçelerde yerel olarak aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

Çok kuvvetli ve yerel olarak aşırı yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kısa süreli fırtına, dolu yağışının da yaşanabileceği belirtilen açıklamada, kıyı şeridinde hortum riskinin olduğu ifade edildi.

ÖZGÜN
İzmir TOKİ kura sonuçları belli oldu mu?